Julkaistu: 14.04.2018 16:32

Nuorten taidot esiin – Ypäjä Talent kisattiin toisen kerran

  • Tapahtuman värikkäin show oli toisena lavalle nousseella Zumba Kids Ypäjä 2 -ryhmällä. Valmiina juhlimaan! -esitys oli myös yleisön suosikki.
  • Tapahtuman polkaisi käyntiin Vekkulit viulistit -kvartetti eli Lari, Venla, Ukko ja Leo.

Kahdeksan esitystä, yhteensä 63 lasta ja nuorta sekä salin täydeltä katsojia. Näistä aineksista leivottiin lauantaina kasaan historian toinen Ypäjä Talent -tapahtuma.

Nuorimmat esiintyjät olivat vain kuusivuotiaita, vanhimmat lähes täysi-ikäisiä.

-Iloista väkeä sekä iloisia esityksiä, joita on selkeästi harjoiteltu tosi hyvin, toisena tapahtuman juontajana toiminut Katja Karisukki kuvaili esiintyjäkaartin suorituksia.

Karisukin kanssa toisena juontajana toimi edellisessä Ypäjä Talentissa palkinnoille itsensä laulanut Wilma Mansikkamäki. Kilpailun tuomaristossa istuivat Ypäjän pastori Vesa Parikka, forssalaislaulaja Elli Lukander sekä Koski Tl:n nuorisoseuran teatteriohjaaja Matti Salminen.

Tilaisuuden järjestivät Kulttuuri Puomi, Kulttuuriyhdistys Kuvio ja Ypäjän kunta.

Suurin osa kilpailun esiintyjistä oli tällä kertaa tanssijoita ja tanssiryhmiä, mutta tanssiesityksissäkin oli paljon variaatioita yhden miehen show'sta isoihin ryhmiin.

Suurin osa esiintyjistä oli tanssijoita, mutta tapahtuma polkaistiin käyntiin musiikkiesityksellä. Lavalle nousivat ensimmäisinä esiintyjäkaartin nuorempaan päähän kuulunut jousisoitinryhmä Vekkulit viulistit.

Kenties ajankohtaisin esitys oli tanssiryhmä Freshillä, joka tanssi Suomen tämän kevään euroviisukappaleen eli Saara Aallon Monstersin tahtiin. Esitys valikoitui lopulta myös tuomariston suosikiksi.

-Olemme tanssineet ainakin pari vuotta. Tämän esityksen harjoitukset aloitimme maaliskuun alussa, ryhmä kertoi.

-Teissä täytyy olla luonnonlahjakkuutta taustalla, jos olette harjoitelleet näin lyhyen aikaa, Salminen hehkutti voittajaryhmää.

Lavalla nähtiin myös kaksi Zumba Kids Ypäjä -ryhmää, Sami Lustila, Forssan Naisvoimistelijoiden Dance & Beat -ryhmä, Cinderella Karisukki sekä Hula hula -show. Yleisö äänesti omaksi suosikikseen Zumba Kids Ypäjä 2 -ryhmän esityksen.

Voittajat saavat esiintymismahdollisuuksia lasten maatalousnäyttely Mansikkiin sekä Ypäjän yöhön.

Edellisen kerran Ypäjä Talent järjestettiin syksyllä 2016, jolloin lavalla nähtiin yhteensä kuusi esitystä. Nyt tapahtuma oli kasvanut monella tapaa, kun sekä esiintyjien että yleisön määrä kasvoi.

-Tapahtuma kannattaa ehdottomasti järjestää vaikka heti vuoden päästä uudelleen, Karisukki sanoi.

-Katsomossa oli lapsia ja nuoria, joista moni voi saada kipinään esiintymään tämän myötä. Tänä vuonna oli tanssipainotteisia esiintymisiä, mutta esitys voi olla ihan jotain muutakin, Kulttuuri Puomin puheenjohtaja Katriina Reijonen sanoi. FL

Julkaistu: 19.04.2018 20:22
Multiple images

Jokiläänin kansalaisopiston kevätnäyttelyn pystytysryhmä tekee tarkkaa työtä. Mielessä on vuoden teema Opistosta rytmiä elämään, kun kunnostettu kaappi etsii paikkaansa matolta ja lasi sen hyllyltä. Viereen sopii tikkujen tarkkaa rytmiä toistava peite. Joku voisi laskea matolle käsilaukunkin.

Julkaistu: 19.04.2018 18:13

Suunnistuskausi käynnistyy Lounais-Hämeessä ensi tiistaina alkavilla Forssan iltarasteilla Tammelan liikuntakeskuksessa.

Lounais-Hämeen Rastin suurin ponnistus odottaa kuitenkin ensi vuonna, kun seura järjestää syyskuussa sprinttisuunnistuksen SM-kilpailut Forssassa.