Julkaistu: 16.04.2018 17:43

KRP tutkii ammattirikollisen kuolemaa Vantaalla - useita ihmisiä otettu kiinni

Keskusrikospoliisi on ottanut useita ihmisiä kiinni Vuosaaren palkkamurhasta tuomitun miehen henkirikostutkinnassa, kertoo KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala. Hän ei kerro, montako ihmistä tutkinnassa on kaikkiaan otettu kiinni, mutta osa kiinniotoista on tehty tänään. Poliisin mukaan mies löytyi kuolleena vantaalaisesta asunnosta lauantaina.

Keskusrikospoliisi otti tutkintavastuun viikonloppuna Vantaalta kuolleena löytyneen miehen henkirikostutkinnasta. STT:n, MTV:n ja Helsingin Sanomien tietojen mukaan löydetty mies oli eräs Suomen tunnetuimmista ammattirikollisista, Raimo Juhani Andersson, 61.

Poliisi kertoi jo aiemmin maanantaina käyttäneensä tutkinnassa henkilöön kohdistuvia pakkokeinoja.

Haapala kertoo, että ketään ei ole toistaiseksi vaadittu vangittavaksi.

- Vielä on turha maanantaina ennakoida minkäänlaisia pakkokeinoja tuomioistuimen suuntaan, Haapala sanoo.

Vuosaaren palkkamurhasta tuomittiin neljä

Andersson tuomittiin vuonna 2005 kolmen muun miehen kanssa elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta. MTV:n mukaan Andersson oli nyt lomalla vankilasta. Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuun lopussa antamallaan päätöksellä.

KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei rahaa Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.

Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. STT ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa vahvistamaan tietoa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.

- - - - -

Korjattu kello 17.43: Rikosylikomisario Haapala ei ole jutun tutkinnanjohtaja, sana poistettu.

Julkaistu: 19.04.2018 21:28

Euroopan unionin uudistumistarve nousi jälleen esille, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapasivat Berliinissä torstaina. Molemmat korostivat tahtotilaansa tehdä uudistuksia, mutta myös eriäviä mielipiteitä löytyi.

Julkaistu: 19.04.2018 18:54

Suomen euroviisuedustaja Saara Aalto joutui perumaan euroviisujen ennakkoesiintymisen Israelissa. Useat lehdet kirjoittivat hänen kärsivän masennuksesta. Laulajan mukaan mediat olivat tehneet liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.