Julkaistu: 16.04.2018 21:37

Uuteen Aurinkorantaan mahtuu yli 1 300 asukasta

  • Kaava-alue sijoittuu Yhtiönkadun, Hämeentien ja Loimijoen väliselle alueelle. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssa suunnittelee kasvunvaraa keskustan kupeeseen. Aurinkorannan asuinalueelle on suunniteltu tilaa peräti 1 344 asukkaalle omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin ja pienkerrostaloihin.

Alue sijoittuu Tammelan suoran alun ja Loimijoen väliin Verstastien kahta puolen.

Forssassa asukkaita on tällä hetkellä noin 18 000, ja alueen tuleva asukasmäärä antaa noin 7,5 prosentin kasvuvaran. Kaavaehdotus mahdollistaa 68 uutta omakotitaloa, 22 kerrostaloa ja 9 rivitaloa aivan keskustan kupeeseen.

Kaupungin tavoitteena on luoda laadukas asuinalue. Aurinkorantaa rakennetaan vaiheittain pitkän ajan kuluessa. Liikkeelle lähdetään aluetta nykyisinkin halkovan Verstaskadun varrelta ja edetään sekä itään että länteen.

 

Uudella asuinalueella laajennetaan kaupunkimaista keskusta- ja asuinaluetta itään. Erityistä huomiota kiinnitetään maisemaan sovittamiseen ja alueen selkeään identiteettiin. Nykyisin alue on viljeltyä peltomaata.

Uudet korttelit halutaan aikanaan rajata pellon ja jokilaakson maisemaan historiallisten kyläalueiden tapaan pehmeästi rajaten.

Aurinkorannassa aiotaan suosia myös ekologisia ratkaisuja. Esimerkiksi hulevedet hoidetaan osana luonnonmukaista vesien kiertoa ja viheralueissa suositaan luonnon monimuotoisuutta. Alueen etelään viettävä rinne hyödynnetään rakentamisessa.

 

Forssa järjestää järkivihreän rakentamisen illan tänään kello 18–20.30 kaupungintalon valtuustosalissa. Siellä esitellään tonttitarjonnan lisäksi myös Aurinkorannan asuinalueen kaava sekä kerrotaan miten Aurinkorannan hulevesijärjestelmä toteutetaan ekologisesti. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/30619-aurinkorannan-kaava-etenee-forssassa

Julkaistu: 19.04.2018 20:22
Multiple images

Jokiläänin kansalaisopiston kevätnäyttelyn pystytysryhmä tekee tarkkaa työtä. Mielessä on vuoden teema Opistosta rytmiä elämään, kun kunnostettu kaappi etsii paikkaansa matolta ja lasi sen hyllyltä. Viereen sopii tikkujen tarkkaa rytmiä toistava peite. Joku voisi laskea matolle käsilaukunkin.

Julkaistu: 19.04.2018 18:13

Suunnistuskausi käynnistyy Lounais-Hämeessä ensi tiistaina alkavilla Forssan iltarasteilla Tammelan liikuntakeskuksessa.

Lounais-Hämeen Rastin suurin ponnistus odottaa kuitenkin ensi vuonna, kun seura järjestää syyskuussa sprinttisuunnistuksen SM-kilpailut Forssassa.