Julkaistu: 16.04.2018 21:37

Uuteen Aurinkorantaan mahtuu yli 1 300 asukasta

  • Kaava-alue sijoittuu Yhtiönkadun, Hämeentien ja Loimijoen väliselle alueelle. KUVA: Lassi Puhtimäki

Forssa suunnittelee kasvunvaraa keskustan kupeeseen. Aurinkorannan asuinalueelle on suunniteltu tilaa peräti 1 344 asukkaalle omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin ja pienkerrostaloihin.

Alue sijoittuu Tammelan suoran alun ja Loimijoen väliin Verstastien kahta puolen.

Forssassa asukkaita on tällä hetkellä noin 18 000, ja alueen tuleva asukasmäärä antaa noin 7,5 prosentin kasvuvaran. Kaavaehdotus mahdollistaa 68 uutta omakotitaloa, 22 kerrostaloa ja 9 rivitaloa aivan keskustan kupeeseen.

Kaupungin tavoitteena on luoda laadukas asuinalue. Aurinkorantaa rakennetaan vaiheittain pitkän ajan kuluessa. Liikkeelle lähdetään aluetta nykyisinkin halkovan Verstaskadun varrelta ja edetään sekä itään että länteen.

 

Uudella asuinalueella laajennetaan kaupunkimaista keskusta- ja asuinaluetta itään. Erityistä huomiota kiinnitetään maisemaan sovittamiseen ja alueen selkeään identiteettiin. Nykyisin alue on viljeltyä peltomaata.

Uudet korttelit halutaan aikanaan rajata pellon ja jokilaakson maisemaan historiallisten kyläalueiden tapaan pehmeästi rajaten.

Aurinkorannassa aiotaan suosia myös ekologisia ratkaisuja. Esimerkiksi hulevedet hoidetaan osana luonnonmukaista vesien kiertoa ja viheralueissa suositaan luonnon monimuotoisuutta. Alueen etelään viettävä rinne hyödynnetään rakentamisessa.

 

Forssa järjestää järkivihreän rakentamisen illan tänään kello 18–20.30 kaupungintalon valtuustosalissa. Siellä esitellään tonttitarjonnan lisäksi myös Aurinkorannan asuinalueen kaava sekä kerrotaan miten Aurinkorannan hulevesijärjestelmä toteutetaan ekologisesti. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/30619-aurinkorannan-kaava-etenee-forssassa

Julkaistu: 17.07.2018 16:00

Vaikka lämpimien kelien vuoksi Etelä-Suomen järvi- ja merialueilla sinilevän eli syanobakteerin määrä on ollut viime viikkoina runsasta, Forssan seudulla levää ei ole tällä hetkellä juurikaan.

Julkaistu: 17.07.2018 13:47

Kaupasta ostettavat ruukkusalaatit ja yrtit maistuvat ympäri vuoden, mutta ongelmana on heikko säilyvyys: ruokahävikkiä tulee vääjäämättä, kun kasvit nuupahtavat keveisiin ruukkuihinsa – pahimmassa tapauksessa jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Julkaistu: 16.07.2018 18:16
Multiple images

Jos häissä perinteisen valssin tilalla tanssittaisiinkin tango, kappaleen valinta ei olisi lainkaan yksinkertaista. Tanssijoiden ja tangon olisi kohdattava täydellisesti. Valinnan tekisi tunteilla voimakkaasti ladattu tango eikä avioon aikova pari.

Julkaistu: 16.07.2018 16:13
Multiple images

Forssalainen Kati Kettunen huoahtaa, että lämpöä piisaa. Kerrostaloasunnossa lämpö on suunnilleen sama kuin varjossa. Tuulettimet olo- ja makuuhuoneissa auttavat. Sekarotuista Vili-koiraa on toki ulkoilutettava, mutta ei nyt 4 tai 7 kilometrin lenkkejä kuten tavallisesti.