Julkaistu: 02.05.2018 11:59

HPK palkkaamassa urheilujohtajaa? – "Kun Harri Lintumäki ennustaa jotain, se tuppaa toteutumaan"

Vappupäivänä pyöreitä täyttänyt Harri Lintumäki myönsi 70-vuotisjuhlahaastattelun Hämeen Sanomille, jossa hän puhui mm. HPK:n ympärillä pyörineestä kuumasta perunasta mahdollisen urheilutoimenjohtajan palkkaamisesta.

Urheilujohtajan palkkaamista ennustaneen Lintumäen puheenvuoro ei juuri jättänyt tulkinnoille tilaa.

– HPK Liiga oy:llä on pian ylimääräinen yhtiökokous, jossa valitaan hallitus. Veikkaan, että uusi hallitus pohtii tätä asiaa. Toimitusjohtajalla ei ole aikaa hoitaa yhtiön taloutta ja liiketoimintaa ja samaan aikaan johtaa urheilutointa sekä joukkueen rakentamista, Lintumäki totesi.

Kiekkokiukaan Petteri Sihvonen sanoo, että on tervetullutta että HPK:n kurssia oikaistaan nyt monin eri tavoin.

– Se, mikä tuossa on oireellista, että toimitusjohtaja Antti Toivanen ei ole itse huomannut työnsä ytimessä, että hänestä ei ole niin moneksi kuin ehkä HPK nyt tarvitsisi. Nyt kokenut Lintumäki näkee sen, mikä täällä Kiekkokukaalla on nähty, että HPK tarvitsee urheilujohtajan, Sihvonen sanoo.

– Täytyy muistaa, että kun Lintumäki jotain ennustaa, se yleensä tuppaa toteutumaan. Lintumäki on HPK ry:n kunniapuheenjohtaja ja tätä taustaa vasten näyttäisi siltä, että jollain aikajänteellä päädytään siihen ratkaisuun, että urheilujohtaja hommataan HPK:hon.

Mitä mieltä Sihvonen oli HPK:n kickoff-tapahtuman annista? Miltä HPK:n kilpailukyky vaikuttaa materiaalinsa puitteissa tällä haavaa?

Siihen Kiekkokiuas vastaa tuoreimmassa studiolähetyksessään.

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.