Julkaistu: 03.05.2018 17:42

Mitkä tekijät johtivat Pikkuleijonien MM-kullan arvoiseen dominointiin? – Petteri Sihvonen vastaa

Kiekkokiuas palaa Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kultaan päättyneeseen turnaukseen ja sen syihin sekä seurauksiin. Pikkuleijonat olivat turnauksessa lyömättömiä ja kruunu tuli kultamitalin muodossa.

Mistä se johtuu?

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen nostaa Kiekkokiukaan lauteilal ilmapiirin ja yhteistyön jääkiekon lisäksi esille Suomi-kiekossa tapahtuneet muutokset.

– Täytyy palata ajassa taaksepäin sinne lähes 10 vuoden taakse, jolloin linjattiin Suomi-kiekossa uudella tavalla miten aletaan tehdä. Seuraus on se, että Pikkuleijonat pärjäävät vuodesta toiseen. Tämä 18-vuotiaiden pelaajapolvi on saanut nauttia suomalaisen jääkiekon terästäytyneestä olemuksesta. Suomalainen juniorijääkiekko voi hyvin, tulee luisteluvoimaisia ja peliälykkäitä pelaajia, joilla on vahva itseluottamus, Sihvonen näkee.

Sihvonen toivoo, että vaikka pelitavan merkitystä joissain yhteyksissä pyritään väheksymään, sen merkitystä ei unohdettaisi. Suomelle tuhon tie olisi se, että maajoukkueissa ei yritettäisi löytää kilpailuetua omasta identiteetistä ja poikkeavasta tavasta tehdä.

Kuten on nähty se myös kehittää pelaajia.

– Ei suomalainen jääkiekko ole täällä tuottamassa jotain yhteistyökyvyttömiä yksilöitä, jotka pärjäävät sitten NHL:ssä. Kun tarkastellaan NHL:n runkosarjaa, niin aika hyvin suomalaiset nuoret pelaajat pärjäsivät NHL:ssä. Kaikki ymmärtävät, että huippu-urheilussa ei voida matkia. Kun Suomi ei matki, en ymmärrä sitä keskustelua, että Suomi ei matki muita. Joskus tulee heikompia vuosia, mutta täytyy tehdä analyysi mistä se johtuu.

– Kun sisältöasiat ovat kunnossa, se mahdollistaa ilmapiirivalmentamisen, mistä on paljon puhuttu Pikkuleijonien kohdalla.

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.