Julkaistu: 13.05.2018 19:19

Maastopaloja Ypäjällä, Urjalassa ja Somerolla

  • Ypäjällä tuli ehti kärventää hieman peltoalaa ja metsänpohjaa, mutta palo saatiin nopeasti talttumaan.

Lounais-Hämeen alueella syttyneet maastopalot työllistivät palokuntaa sunnuntai-iltana. Lehtolantiellä Ypäjällä syttyneessä maastopalossa ehti palaa muutaman aarin verran sänkipeltoa ja metsänpohjaa. Palokunta sai tulen sammutettua.

Savikoskentiellä Urjalassa maalaistalon pihapiirissä syttynyt tulipalo ehti levitä talon vajarakennuksiin ja metsänreunaan. Hätiin tullut naapuritalon asukas hillitsi palon leviämistä käsisammutinten ja puutarhaletkun avulla palokunnan tuloon saakka. Ilman asukkaan toimintaa palo olisi todennäköisesti levinnyt päärakennukseen ja viereiseen metsään. Palon arvellaan syttyneen puuvaraston lähelle tyhjennetyistä hellan tuhkista.

Myös Somerolla roihahti sunnuntai-iltana maastopalo Helsingintien varressa. Ohikulkija teki savuhavainnon loma-asunnon pihalla syttyneestä palonalusta. Tulen leviämisuhka oli olemassa, mutta paikalle saapuneet yksiköt Somerolta ja Somerniemeltä saivat palon eristettyä ja melko pian myös sammumaan. Metsänpohjaa paloi kolmen–neljän aarin verran. FL

Julkaistu: 27.05.2018 05:00
Multiple images

Ruokosuontien uusi kevyen liikenteen väylä tehtiin koululaisten liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Jotkut ovat kuitenkin havainneet ongelmia tien kapeudessa ja reunan nostossa.