Julkaistu: 15.05.2018 19:15

Pelastajat paikalle: purjekone teki hallitun laskun Jokioisilla

  • Nousuvirtaukset alkoivat huveta jokioislaiselle sänkipellolle laskeutuneen purjekoneen siipien alta. KUVA: Simo Päivärinta

Purjekone laskeutui hallitusti sänkipellolle tiistaina iltapäivällä Jokioisten Kyyhkysmäenteillä. Sivullinen teki ennen kello 17:ää ilmoituksen hätäkeskukseen ilmailuliikenneonnettomuudesta.

-Purjekoneen lentäjä päätti laskeutua pellolle, kun lämpimät nousevat ilmavirtaukset kävivät vähiin. Vahinkoja laskeutumisessa ei tapahtunut, kertoo paikalla käynyt päivystävä palomestari Antti Kinnunen Forssan palolaitokselta.

Pelastajien käynti oli turha, mutta Kinnunen ymmärtää ongelman. Hallittu lasku saattoi sivullisen silmin näyttää pakkolaskulta.

-Aivan yleistä purjekoneen peltolaskeutuminen ei ole, ja ehkä siksi hälytys tehtiin. Jos on mahdollista, olisi hyvä ennen hälytystä tutustua tilanteeseen hieman paremmin, Kinnunen ohjeistaa. FL

 

 

Julkaistu: 27.05.2018 05:00
Multiple images

Ruokosuontien uusi kevyen liikenteen väylä tehtiin koululaisten liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Jotkut ovat kuitenkin havainneet ongelmia tien kapeudessa ja reunan nostossa.