Julkaistu: 16.05.2018 19:52

Häiriö sotki Helsingin kaupungin tietoliikenteen puoleksi vuorokaudeksi, Vapaavuori käynnisti asiasta selvityksen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo käynnistäneensä selvityksen keskiviikkona Helsingin useita keskeisiä järjestelmiä häirinneestä tietoliikenneviasta. Hän ilmoitti asiasta Twitterissä.

Tiistai-illasta asti palveluja sotkenut tietoliikennehäiriö saatiin korjattua keskiviikkona alkuiltapäivästä, kertoi va. viestintäpäällikkö Maija-Liisa Kasurinen kaupunginkansliasta.

Häiriö aiheutui metron muutostöihin liittyvästä kuitukaapelityöstä. Sen seurauksena esimerkiksi kaupungin sähköpostit ja chat-palvelut eivät toimineet ja puhelinpalveluissa oli ongelmia. Esimerkiksi terveysasemien, hammashoidon, neuvoloiden ja seniori-infon takaisinsoittopalvelu ei toiminut normaalisti, kun asiakkaille ei kyetty soittamaan takaisin.

Metro- ja raitiovaunuliikenteessä oli myöhästymisiä ja vuorojen peruuntumisia, koska kalusto- ja kuljettajakierron varmistavat järjestelmät olivat poissa käytöstä.

Julkaistu: 27.05.2018 12:24

Koripallon NBA:ssa myös länsilohkon loppuottelujoukkue ratkeaa vasta lohkofinaalien seitsemännessä ottelussa. Hallitseva mestari Golden State Warriors tasoitti voitot 3-3:een runnomalla 115-86-voiton Houston Rocketsista.