Julkaistu: 19.05.2018 05:00

Forssa saa kolmannen kiertoliittymän – rakennustyöt haittaavat liikennettä Rautatienkadulla koko kesän

  • Liikkumista Rautatienkadun, Turuntien ja Kauppakadun risteyksessä kannattaa tulevana suvena mahdollisuuksien mukaan välttää, sillä kiertoliittymän rakennustyöt haittaavat liikennettä.

Rautatienkadun ja Turuntien risteykseen suunnitellun kiertoliittymän rakennustyöt käynnistyvät viimein. Urakan suorittava Forssan Ympäristöurakointi aloitti työt liikennemerkkien ja tilapäisten ohjauslaitteiden asennuksilla eilen. Koneet saapuvat paikalle maanantaina.

Urakka-aikaa on 28. syyskuuta saakka. Forssan kunnallistekniikan päällikön Tero Tiensuun mukaan urakka-aika on tiukka. Alkanut kesä on tähän mennessä näyttänyt säiden puolesta suotuisalta myös urakan kannalta, mutta Suomen kesäsäästä ei koskaan tiedä.

- Asfaltointia mahdolliset sateet toki haittaavat. Kivien asennustöitä ja sen sellaista pystytään tekemään sateellakin, Tiensuu huomauttaa.

Töitä tehdään Forssan järjestyssääntöjen mukaisesti aamuseitsemän ja iltakymmenen välillä. Mikäli näistä ajoista on tarvetta poiketa, urakoitsija hakee kaupungilta siihen erikseen luvan.

 

Kiertoliittymän rakentaminen tulee luonnollisesti aiheuttamaan kesän aikana reippaasti haittaa liikenteelle. Risteys on normaalisti vilkkaasti liikennöity, mutta Tiensuu toivoo, että ihmiset ottavat remontin huomioon reittisuunnitelmissaan.

-Tie ei tule olemaan kokonaan poikki missään vaiheessa, mutta ahtaita paikkoja siellä tulee urakan eri vaiheissa varmasti olemaan. Liikennejärjestelyissä tullaan toimimaan varmaankin samalla tapaa kuin siltaremontin aikana, eli käytössä olevia kaistoja vaihdellaan.

Tiensuu toivoo, ettei ylimääräistä liikennöintiä siirry myöskään ns. sivukaduille, kuten Koivukadulle. Kaupunki seuraa tilannetta ja tulee reagoimaan esimerkiksi liikennemerkkejä asentamalla, jos tilanne sen vaatii.

Urakoitsija on vastuussa alueen liikenteestä urakan ajan, joten Tiensuu toivoo yhteydenottoja ensisijaisesti juuri urakoitsijaan, mikäli ongelmatilanteita tulee.

Kauppakadun ja Koivukadun risteyksessä sijaitseva tyhjä tontti, jota on käytetty epävirallisena parkkipaikkana, on urakan ajan urakoitsijan käytössä. Tiensuun mukaan tontille ei kannata kesällä autoaan jättää, sillä siinä säilytetään isoja työkoneita.

 

Kiertoliittymän rakentamista alettiin suunnitella jo kolmisen vuotta sitten. Hanke on herättänyt myös kriittisiä puheenvuoroja. Kaupungille niitä tuli, kun katusuunnitelmasta sai jättää muistutuksia.

-Remontin liikenteelle aiheuttama hetkellinen häiriö tuntuu ärsyttävän ihmisiä eniten. Sitä en osaa sanoa, mikä juuri kiertoliittymässä ihmisiä ahdistaa, sillä liikenneturvallisuutta se minun nähdäkseni lisää.

Tiensuun mukaan kiertoliittymän suurin etu valoristeykseen verrattuna on liikenteen joutuisampi sujuminen. Kaupungin kannalta kiertoliittymä on huoltovapaa, kun liikennevaloista päästään eroon.

Kiertoliittymän urakasta jätettiin yhteensä kolme tarjousta. Urakkahinnaksi on sovittu 550 000 euroa. Summan päälle tulevat vielä liikennevalojen purkamisesta ja katuvalaistustöistä aiheutuvat kustannukset, jotka suorittaa Forssan Verkkopalvelut.

-Yhteensä kustannukset ovat 600 000 euron luokkaa, Tiensuu arvioi. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48213-kiertoliittyman-rakentaminen-forssan-keskustaan-kaynnistyy-toukokuussa

Rautatienkadun kiertoliittymä

Kiertoliittymää Rautatienkadun, Turuntien ja Kauppakadun risteykseen on suunniteltu jo muutaman vuoden ajan.

Urakoitsijaksi valittiin kolmen tarjouksen jättäneen joukosta Forssan ympäristöurakointi.

Kiertoliittymän rakentaminen tulee kaikkine töineen maksamaan arviolta 600 000 euroa.

Urakka-aika on tiukka, ja työt jatkuvat suurella todennäköisyydellä urakka-ajan loppuun, eli syyskuun 28. päivään saakka.

Muita katutöitä

Kesän aikana asfaltointityöt eri puolilla Forssaa tulevat hetkittäin haittaamaan liikennettä.

Kuhalankosken padon remontin alkaessa liikenne Myllykadulta Kehräämölle häiriintyy.

Kaupunki tekee kesän aikana kiveystöitä Loimikadulla ja Puutarhurinkujalla. Näistä on liikenteelle vain vähäistä haittaa, sillä kadut ovat päättyviä tonttikatuja.

Julkaistu: 24.06.2018 12:31

Juhannuksen vietto on jatkunut suhteellisen rauhallisena lauantaipäivän ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista eri puolilta Suomea.

Esimerkiksi Pohjanmaalla ja Hämeessä poliisilla on ollut saman verran tehtäviä kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Julkaistu: 23.06.2018 12:30
Multiple images

Vielä kymmenen vuotta sitten juhannuksena kaupunkiin jääneet saivat tuijotella tyhjiä katuja. Kaupat olivat kiinni, ja ainoastaan satunnaiset baarit ja kioskit olivat rajoitetusti auki. Nyt kaikki on toisin.

Julkaistu: 23.06.2018 10:07

Hämeen poliisi sai kiinni lukuisia liikenteeseen lähteneitä humaltuneita henkilöitä poliisilaitoksen toiminta-alueella juhannusaattona.

Lopella miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Rautakoskentiellä. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,86 promillea.