Julkaistu: 25.05.2018 13:19

Forssa kokeilee kevyen liikenteen väylän hidasteita

Forssan kaupunki toteuttaa tiettävästi Suomen ensimmäisen hidasteratkaisun kevyen liikenteen väylälle.

Hidastekokeilu tehdään Kuhalan koulun, Kurjenpesän päiväkodin ja urheilutalo Feeniksin välittömässä läheisyydessä.

Kokeilu kattaa noin 50 metrin mittaisen osuuden väylästä.

 

Aaltomainen hidaste toistuu paikalla kolmesti. Se mahdollistaa pyöräilyn ja muut kevyen liikenteen muodot, mutta hankaloittaa moottoriajoneuvojen kulkemista väylällä. Hidasteilla halutaan testata myös pyöräilynopeuksien alentamisen mahdollisuutta.

Kokeilua perustellaan sillä, että alueella on runsasta liikennöintiä, ja kulkijoista suuri osa on koululaisia. Kokeilu on saanut alkunsa tarpeesta kehittää hidasteratkaisu väylälle, jonka sulkeminen moottoriajoneuvoilta esimerkiksi puomein ei ole mahdollista. Hidasteella haetaan turvallisuuden lisäksi myös leikkisyyttä ja mielekkyyttä pyörällä ajoon.

Hidasteet rakennetaan ensi viikon alussa. Käyttöönotto tapahtuu torstaina 31.5. kello 10, jolloin Kuhalan koulun 4.- ja 6.-luokkalaiset testaavat hidasteen toimivuutta pyöräilijöille.

Kokeilujakson on tarkoitus kestää kesän ajan ja sen jatkosta päätetään alkusyksystä.

 

Hidastekokeilu toteutetaan osana HITU-hanketta (Hidastaen turvallisuutta – Uutta näkökulmaa hidasteratkaisuihin).

Forssan kaupunki on saanut hankkeelle rahoitusta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin myöntämästä tieliikenteen turvallisuustoiminnan edistämisen valtionavustuksesta. FL

 

Julkaistu: 24.06.2018 12:31

Juhannuksen vietto on jatkunut suhteellisen rauhallisena lauantaipäivän ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista eri puolilta Suomea.

Esimerkiksi Pohjanmaalla ja Hämeessä poliisilla on ollut saman verran tehtäviä kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Julkaistu: 23.06.2018 12:30
Multiple images

Vielä kymmenen vuotta sitten juhannuksena kaupunkiin jääneet saivat tuijotella tyhjiä katuja. Kaupat olivat kiinni, ja ainoastaan satunnaiset baarit ja kioskit olivat rajoitetusti auki. Nyt kaikki on toisin.

Julkaistu: 23.06.2018 10:07

Hämeen poliisi sai kiinni lukuisia liikenteeseen lähteneitä humaltuneita henkilöitä poliisilaitoksen toiminta-alueella juhannusaattona.

Lopella miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Rautakoskentiellä. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,86 promillea.