Julkaistu: 26.05.2018 17:56

Urjalassa uhkaava maastopalo – latvukset olivat jo liekeissä

Urjalassa oli lauantaina iltapäivällä ainekset laajaan metsäpaloon, kun pelastuslaitos sai hälytyksen Nuutajärven seutuvilla. Rivakalla sammutustoiminnalla palo saatiin kuitenkin sammumaan noin puolitoista tuntia hälytyksen jälkeen.

Kaikkiaan tuli poltti arviolta 50x100 metrin alueen metsäistä maastoa. Päivystävä palomestari Risto Salonen arvioi, että lähimmät asuinrakennukset ovat noin sadan metrin päässä palopaikalta.

Ihmisiä ei ollut vaarassa palon aikana, mutta Salosen mukaan ainekset pahaan metsäpaloon olivat olemassa.

-Liekit olivat nousseet jo lähimpien puiden latvuksiin kun saavuimme paikalle. Ilman palokuntaa tuli olisi edennyt hyvin nopeasti, Salonen kertoo.

Palon aikaan oli voimassa metsäpalovaroitus ja tulenteko maastossa on ehdottomasti kielletty.

Salosen mukaan palon syttymissyytä on tässä vaiheessa vaikea arvioida.

Paikalle hälytettiin kaikkiaan kahdeksan palopelastusyksikköä lähialueilta.

Palopaikka oli Ylipytingintien varressa Urjalassa. Hälytys annettiin kello 16 jälkeen. FL

Julkaistu: 24.06.2018 12:31

Juhannuksen vietto on jatkunut suhteellisen rauhallisena lauantaipäivän ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista eri puolilta Suomea.

Esimerkiksi Pohjanmaalla ja Hämeessä poliisilla on ollut saman verran tehtäviä kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Julkaistu: 23.06.2018 12:30
Multiple images

Vielä kymmenen vuotta sitten juhannuksena kaupunkiin jääneet saivat tuijotella tyhjiä katuja. Kaupat olivat kiinni, ja ainoastaan satunnaiset baarit ja kioskit olivat rajoitetusti auki. Nyt kaikki on toisin.

Julkaistu: 23.06.2018 10:07

Hämeen poliisi sai kiinni lukuisia liikenteeseen lähteneitä humaltuneita henkilöitä poliisilaitoksen toiminta-alueella juhannusaattona.

Lopella miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Rautakoskentiellä. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,86 promillea.