Julkaistu: 27.05.2018 12:47

Vihreiden puoluehallitus: Äänestysikäraja laskettava 15 vuoteen

Äänestysikäraja on syytä laskea 15 vuoteen kaikissa vaaleissa, esittää oppositiopuolue vihreiden puoluehallitus. Linjaus on osa poliittista tavoiteohjelmaesitystä, joka käsitellään vihreiden puoluekokouksessa ensi kuussa.

15-vuotiaiden pitäisi myös voida olla ehdolla kaikissa vaaleissa sekä saada oikeus allekirjoittaa kansalaisaloitteita, vihreiden puoluehallitus esittää.

Poliittista ohjelmaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen (vihr.) uskoo, että ikärajamuutoksella saataisiin myös politiikan kiinnostavuutta lisättyä.

- Viestimme on, että luotetaan nuoriin. Jos puhutaan vastuusta, onhan se hiukan nurinkurista, että vaikka ihmisellä on rikosoikeudellinen vastuu, hänet kuitenkin jätetään poliittisen järjestelmän ulkopuolelle, Parviainen sanoo.

Vihreiden puoluehallituksen esityksessä viitataan virheellisesti myös kuntalaisaloitteen ikärajan laskemiseen. Kunnalliseen aloitteeseen osallistuvalta ei vaadita tiettyä ikää, ja kunnallisessa kansanäänestysaloitteessa ikäraja on jo 15 vuotta.

Äänestysikärajan laskemiseen tähtäävästä esityksestä kertoi aiemmin Lännen Media.

Vihreät pitävät puoluekokouksensa Vantaalla 16.-17. kesäkuuta.

Julkaistu: 24.06.2018 14:06

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut koolle tapaamisen, jonka tarkoituksena on etsiä kestäviä ratkaisuja muuttoliikekysymyksiin.

Muuttoliike on yksi ensi viikolla järjestettävän Eurooppa-neuvoston keskeisistä teemoista.

Julkaistu: 24.06.2018 09:00

Viikinkiajan symbolilla, Tyr-riimulla, kuvioidut villapaidat eivät kelvanneet viime talvena Norjan talviolympiajoukkueen asuksi. Joukkue ei halunnut tulla liitetyksi Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen, joka käyttää riimua symbolinaan.

Julkaistu: 24.06.2018 03:43

Intiassa kuutta miestä syytetään joukkoraiskauksesta, joka tapahtui Itä-Intiassa Khuntin piirikunnassa tiistaina, kertoo muun muassa CNN. Paikallinen poliisi on kertonut, että Khuntin piirikunnassa viisi hyväntekeväisyysjärjestölle työskentelevää naista siepattiin ja joukkoraiskattiin.