Julkaistu: 28.05.2018 13:23

Kiekkokiuas: JYPin päävalmentajaveto sisältää riskejä

JYP yllätti aiemmin toukokuussa palkkaamalla uudeksi päävalmentajakseen erotetun Marko Virtasen seuraajaksi suurelle yleisölle tuntemattoman Lauri Merikiven. Merikivellä on valmennustaustaa alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta, Kärppien naisten ja nuorten sekä JYPin A-junioreiden valmentamisesta.

– Urheilujohtaja Jukka Holtarilla täytyy olla jotain sellaista tietoa, jota minulla ei ole. Mielenkiintoinen, yllättävä ratkaisu. Mutta annetaan pelin näyttää, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo Kiekkokiuas-studiossa.

Merikivi on urallaan toiminut myös päävalmentajana Mestiksessä Heinolan Peliitoista.

– Elisa teki tällaisen Jääsoturit-sarjan, joka kertoi Peliitoista. Se oli välillä K18-kamaa, joka ei ollut lapsille sopivaa, kun Merikiven apuvalmentaja Marko Tuomainen leikki jotain köyhän miehen Raimo Summasta. Se oli härskiä toimintaa. Tämä ei anna kovin hyvää kuvaa Merikivestä, koska hänen pitää allekirjoittaa kaikki mitä apuvalmentajat tekevät. Elisan pläjäyksessä ei järkeviä johtajaominaisuuksia näkynyt. Se on kuitenkin ainoa kerta kun hän on valmentanut aikuisia miehiä, Sihvonen tempaisee.

– Tämä on herkullinen tilanne JYPin kokeneille pelaajille. Valtaa on taas lisää tarjolla, jos Merikivi ei saanut Tuomaista kuriin miten nyt saa johtavat pelaajat kuriin? Kysymysmerkkejä on ilmoilla.

Merikiven lisäksi myös Jukurit ja Sport ovat palkanneet seurojensa päävalmentajaksi päävalmentajia, joilla ei päävalmentajakokemusta Liigassa ole. Säästävätkö Liiga-seurat valmentamisesta?

– Aiheellinen kysymys, tämä on vahva trendi eikä enää sattumaa. Pikkaisen ollaan pitkällä sen suhteen, että jos on kokemattomia pelaajia Liigassa on myös kokemattomia valmentajia. Hieman sellaista on, että palkataan hyviä jätkiä, ja halutaan miellyttää pelaajia, ettei nyt vain karkoiteta ketään mussukkaa.

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.