Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Petteri Sihvonen tyrmää Tuomo Ruudun valinnan Nuorten Leijonien valmennustiimiin – ”Verinen vääryys!”

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studiossa ohituskaistalta merkittävään valmennuspestiin päässeen Ruudun valintaa edes vähää alusta.

– Tämä vetää suorastaan surulliseksi. Meillä on paljon valmentajia jotka ovat tehneet pitkän päivätyön ja heidät ohitetaan NHL-pelaajan statuksella. Ruutua ei voi moittia, vaikeaa olisi sanoa ei kiitos. Hän tulee kertomaan ehkä kymmenen vuoden päästä, kun oppii valmentamaan, että oli ihan väärässä paikassa, Sihvonen pamauttaa.

– Meillä on valloillaan jokin todella kamala veljeilyverkosto. Täytyy olla sellaisia ihmisiä päättämässä, jotka näkevät NHL-pelaajat elämää suurempina hahmoina. Kun kuuntelin Ruutua olympialaisissa studiossa, sanon suoraan, että pitkä on matka valmentajan ajatteluun pelistä.

Sihvosen mielestä niin pitkään, kun on varaa leikitellä tällaisilla puolivillaisilla valinnoilla, ei jääkiekko sittenkään ota itseään tosissaan, jos ensimmäiset valmennuskokemukset otetaan Nuorissa Leijonissa, yhdessä suomalaisen jääkiekon jalokivessä.

– Ei arvosteta tai ymmärretä valmentajan merkitystä. Siksi tähän täytyy ottaa voimakkaita kannanottoja. On verinen vääryys, että Tuomo Ruutu on kutsuttu yhdeksi Nuorten Leijonien valmentajaksi. Kun mietitään parhaita valmentajiamme, miten on tullut vaikkapa Jukka Jalonen tai Mikko Manner, eivät he ole oikaisseet missään vaiheessa. Siitä pitää katsoa malli, ei Kalervo Kummolan mallista jossa otetaan näitä fanitettavia mukaan.

– Kuka tässä valmennustiimissä nyt sitten kertoo päävalmentaja Ahokkaalle, että puolinopealla jääkiekolla tehtiin Eeli Tolvasesta suhteellisen heikko ja Miro Heiskasesta todella heikko pelaaja viime kisoissa. Epäilen, ettei ainakaan Tuomo Ruutu.

NHL-pelaajia lipovan kulttuurin ytimessä on Sihvosen mielestä johtajat ja toimittajat.

– Tuodaan eteen Tuomo Ruutu, ja kaikki ovat että wau – siinä on NHL-pelaaja, kova jätkä. Hän onkin kova entinen pelimies, mutta ei sen enempää. Sama on kiekkojournalismissa. Ajatellaan, että NHL-pelaaja on jokin kaikkitietävä. Mutta ei se niin mene – tai ole.

 

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.