Julkaistu: 12.06.2018 19:26

Hätäkeskus kuormittunut Tammelan turvesuon paloon liittyvistä puheluista: Välttäkää turhia soittoja

Hätäkeskuslaitos kehottaa kansalaisia välttämään päällekkäisiä hätäilmoituksia savuhavainnoista, jotka liittyvät Tammelan turvesuon paloon.

Turun ja Keravan hätäkeskuksiin tulee tällä hetkellä paljon päällekkäisiä hätäilmoituksia savuhavainnoista kyseiseen Rinnansuon paloon liittyen.

Puheluita on tullut runsaasti viimeisten tuntien aikana. Keravan hätäkeskus on ottanut jo 130 Tammelan paloon liittyvää hätäpuhelua.

Pelastuslaitoksen mukaan savuja kulkeutuu alueelta vielä tunteja. Hätäkeskuslaitos pyytää, että savuhavainnot varmistetaan ennen kuin tehdään hätäilmoitus.

Näin vältetään päällekkäisiä hätäilmoituksia samasta Tammelan turvesuon palosta ja vähennetään hätäkeskusten ruuhkauttamista.

 

Tammelan Rinnansuon turvetuotantoalueen palo syttyi uudestaan tiistaina klo 11.20. Paloalue on noin 40 hehtaaria.

Paloa on sammuttamassa noin 15 yksikköä ja 50 palomiestä. Sammutusta tekee myös kaksi helikopteria ja niitä ohjaava lentosammutuspäällikkö johtokoneessa. FL

 

Julkaistu: 24.06.2018 12:31

Juhannuksen vietto on jatkunut suhteellisen rauhallisena lauantaipäivän ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista eri puolilta Suomea.

Esimerkiksi Pohjanmaalla ja Hämeessä poliisilla on ollut saman verran tehtäviä kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Julkaistu: 23.06.2018 12:30
Multiple images

Vielä kymmenen vuotta sitten juhannuksena kaupunkiin jääneet saivat tuijotella tyhjiä katuja. Kaupat olivat kiinni, ja ainoastaan satunnaiset baarit ja kioskit olivat rajoitetusti auki. Nyt kaikki on toisin.

Julkaistu: 23.06.2018 10:07

Hämeen poliisi sai kiinni lukuisia liikenteeseen lähteneitä humaltuneita henkilöitä poliisilaitoksen toiminta-alueella juhannusaattona.

Lopella miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Rautakoskentiellä. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,86 promillea.