Julkaistu: 12.06.2018 20:03

Tammelan Rinnansuolla palaa 50 hehtaaria turvetuotantoaluetta

Turvetuotantoalueen palo Tammelan Rinnansuolla levisi tiistai-iltana noin 50 hehtaarin laajuiseksi. Savunmuodostus oli voimakasta, minkä seurauksena hätäkeskus ruuhkautui huolestuneiden kansalaisten puheluista.

Rinnansuolla oli sammutustöissä noin 15 yksikköä ja 50 palomiestä. Sammutusta teki myös kaksi helikopteria ja niitä ohjaava lentosammutuspäällikkö johtokoneesta.

Päivystävä palomestari Mikko Malin kommentoi maasta käsin, että työtä riittää, mutta palo on saatu rajattua.

-Noin 50 hehtaaria suomaata kytee. Tuli pääsi parista paikasta kovalle metsämaalle, mutta metsäpalot saatiin tukahdutettua. Lähellä paloaluetta on muutamia rakennuksia, mutta ne ovat tällä hetkellä turvassa, Malin kertoi.

Palo etenee suolla pintapalona.

-Pinta on pölymäistä turvetta ja turve palaa sentin–kahden syvyydeltä ja pitkälti sammuu selkänsä takana. Syviä palopesäkkeitä ei ainakaan toistaiseksi ole.

Palomiesten työtä vaikeutti tuuli, mikä kuljettaa paloa nopeasti eteenpäin.

-Turvesuon pinta on kuin ruutia, Malin kuvaili.

Rinnansuolla paloi myös maanantaina, mutta Malinin mukaan tiistain palo oli uusi.

-Ilmeisesti tämäkin lähti liikkeelle työkoneen kipinästä. Ei meillä valistuneempaakaan arviota ole.

Hätäkeskuslaitos kehotti tiistai-iltana kansalaisia välttämään päällekkäisiä hätäilmoituksia savuhavainnoista, jotka liittyivät Tammelan turvesuon paloon.

Puheluita tuli runsaasti varsinkin alkuillan tuntien aikana. Keravan hätäkeskus oli vastaanottanut klo 19:ään mennessä 130 hätäpuhelua kyseiseen paloon liittyen.

Hätäkeskuslaitos pyysi tiedotteessaan, että savuhavainnot varmistetaan ennen kuin tehdään hätäilmoitus.

Malin kertoi savunmuodostuksen olevan suuri ongelma myös pelastustyöntekijöille.

-Täällä on yksi alue, jossa voidaan työskennellä savun vuoksi vain paineilmalaitteilla.

Palon sammuttamisen arveltiin jatkuvan keskiviikkoaamuun, mahdollisesti pidempäänkin. FL

Julkaistu: 15.08.2018 17:41

Jokiläänin kansalaisopiston oman osa-aikaisen rehtorin saaminen nytkähti jälleen askeleen eteenpäin, kun myös Ypäjän kunnanhallitus antoi puoltavan lausunnon tiistain kokouksessa. Jo aiemmin Jokioisten kunnanhallitus sekä Humppilan kunnanhallitus puolsivat esitystä.

Julkaistu: 15.08.2018 17:12

Jokioisilla valtatie 2:lla sijaitseva varalaskupaikka on syyskuussa muutaman päivän ajan Puolustusvoimien harjoituskäytössä.

Satakunnan lennosto järjestää alueella Baana18-harjoituksen. Harjoitustoiminta asettaa rajoituksia valtatien yleiselle käytettävyydelle.

Julkaistu: 15.08.2018 17:12

Sen piti olla puolen tunnin rutistus, vaan eipä ollutkaan. Härkätien varrella kumoon kupsahtaneen kilometripylvään saaminen takaisin paikalleen kuulostaa yksinkertaisemmalta kuin onkaan.

-Ei tätä miesvoimin ole voinut nurin saada, miettivät Asko Koivu ja Pekka Kauppi.

Julkaistu: 15.08.2018 12:00

Uuden sähkösopimuksen piiriin ovat tulossa myös Forssan vesihuoltoliikelaitos, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, Forssa-asunnot oy, Forssan Yrityskehitys, Forssan kaupungin Vanhustenkotiyhdistys sekä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä mukaan lukien Faktia oy.

Julkaistu: 15.08.2018 05:00

Niin sanotut kesäkissat ovat jälleen vaarassa jäädä hylätyiksi ennen talvea. Kesäkissoiksi kutsutaan kissoja, jotka on hankittu pelkästään kesän mökkikautta varten tai kissa on päätynyt kotinsa ulkopuolelle ja löytänyt uuden kodin kesämökiltä, jossa kissalle on tarjottu ruokaa ja suojaa.