Julkaistu: 13.06.2018 14:03

Katso video: Tammelan Rinnansuon sammutustyöt edelleen käynnissä

  • Vapon sammutusperäkärryt sammuttamassa palopesäkkeitä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Turvetuotantoalueen palo Tammelan Rinnansuolla levisi tiistai-iltana noin 50 hehtaarin laajuiseksi. Keskiviikkoon mennessä tulipalo oli saatu kuriin.

-Yksi metsäsaareke ja yksittäiset palopesäkkeet vielä työllistää. Paloalue on jokseenkin saatu rajattua, päivystävä palomestari Mika Koukku kertoi.

Koukku arvelee sammuttamisen kestävän vielä pari seuraavaa vuorokautta.

-Tällä hetkellä ei ole hätää. Täällä on miehiä ja kalustoa sen verran, että tällä kokoonpanolla tilanne pysyy hallinnassa.

Tiistai-iltana Rinnansuolla oli sammutustöissä noin 15 yksikköä ja 50 palomiestä. Paikalla oli myös kaksi helikopteria ja niitä ohjaava lentosammutuspäällikkö johtokoneessa.

-Nyt meillä on Vapon puolesta sammutusperäkärryjä koneineen kahdeksan kappaletta, jonka lisäksi 20 pelastusyksikköä, Koukku selvitti tämän hetkistä tilannetta.

Sammutustöitä hoitaa Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan yksiköt. FL

 

Julkaistu: 24.06.2018 12:31

Juhannuksen vietto on jatkunut suhteellisen rauhallisena lauantaipäivän ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista eri puolilta Suomea.

Esimerkiksi Pohjanmaalla ja Hämeessä poliisilla on ollut saman verran tehtäviä kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Julkaistu: 23.06.2018 12:30
Multiple images

Vielä kymmenen vuotta sitten juhannuksena kaupunkiin jääneet saivat tuijotella tyhjiä katuja. Kaupat olivat kiinni, ja ainoastaan satunnaiset baarit ja kioskit olivat rajoitetusti auki. Nyt kaikki on toisin.

Julkaistu: 23.06.2018 10:07

Hämeen poliisi sai kiinni lukuisia liikenteeseen lähteneitä humaltuneita henkilöitä poliisilaitoksen toiminta-alueella juhannusaattona.

Lopella miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Rautakoskentiellä. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,86 promillea.