Julkaistu: 14.06.2018 19:48

Venäjä aloittanut Barentsinmerellä suuren sotaharjoituksen

Venäjä aloitti keskiviikkona suuren sotaharjoituksen Barentsinmerellä, kertoo Barents Observer -julkaisu. Harjoitus kestää ensi viikon loppuun asti. Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan Barentsinmerellä käynnissä oleva sotaharjoitus on sen suurin kymmeneen vuoteen.

Samalla maan läntisessä sotilaspiirissä ja Itämeren laivastossa harjoitellaan joukkotuhoaseiden torjuntaa, kertoi uutistoimisto Tass.

Joukkotuhoaseiden torjuntaharjoitteluun osallistuu yli 30 000 sotilasta. Harjoituksissa on Venäjän puolustusministeriön mukaan myös Iskander-M-ohjusten ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kuljetusalustoja sekä joukkotuhoaseiden torjuntaan tarvittavaa erikoiskalustoa.

Pohjoisen laivaston suurin sotaharjoitus kymmeneen vuoteen

Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan Barentsinmerellä käynnissä oleva sotaharjoitus on sen suurin kymmeneen vuoteen. Harjoitukseen osallistuu 36 sota-alusta tukilaivoineen ja noin 20 ilma-alusta. Lisäksi Kuolan niemimaalla valmiudessa on 150 erilaista raketti- ja tykistöasejärjestelmää.

Harjoituksen takia isoja alueita Barentsinmerellä on suljettu siviililaivoilta ja lentokoneilta.

Norjan armeijan tiedotuksesta kerrotaan Barents Observerille, että Norjalle ei ole kerrottu harjoituksesta. Norja kuitenkin tarkkailee tilannetta.

Barents Observerin sotaharjoitusuutisesta kertoi Suomessa Yle.

Barents Observer on toimittajien omistama itsenäinen Barentsin alueesta ja Arktisesta alueesta kirjoittava verkkojulkaisu.

Julkaistu: 24.06.2018 14:06

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut koolle tapaamisen, jonka tarkoituksena on etsiä kestäviä ratkaisuja muuttoliikekysymyksiin.

Muuttoliike on yksi ensi viikolla järjestettävän Eurooppa-neuvoston keskeisistä teemoista.

Julkaistu: 24.06.2018 09:00

Viikinkiajan symbolilla, Tyr-riimulla, kuvioidut villapaidat eivät kelvanneet viime talvena Norjan talviolympiajoukkueen asuksi. Joukkue ei halunnut tulla liitetyksi Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen, joka käyttää riimua symbolinaan.

Julkaistu: 24.06.2018 03:43

Intiassa kuutta miestä syytetään joukkoraiskauksesta, joka tapahtui Itä-Intiassa Khuntin piirikunnassa tiistaina, kertoo muun muassa CNN. Paikallinen poliisi on kertonut, että Khuntin piirikunnassa viisi hyväntekeväisyysjärjestölle työskentelevää naista siepattiin ja joukkoraiskattiin.