Julkaistu: 11.07.2018 13:53

#meidänurjala on @nuortenurjala

  • Inka Taipale, Juuso Oksanen ja Siiri Pohjamies (oik.) kertovat Instagramissa kuvin, mitä nuori voi tehdä kesällä Urjalassa. Hyvällä säällä paljonkin, he toteavat.

Inka Taipale, Juuso Oksanen ja Siiri Pohjamies nauttivat kesästä ja somettavat silloin tällöin Urjalasta lasten ja nuorten näkökulmasta etenkin kuvapalvelu Instagramiin.

-Ei tämä mikään kesätyö ole, mutta joskus ollaan mukana tapahtumissa ihan ruokapalkalla, kolmikko nauraa.

Viestiminen Urjalan nuorisotoimen lukuun Instagramissa @nuortenurjala -tilillä on kolmikolle nimenomaan kivaa kesäpuuhaa, jota tehdään oman aikataulun ja kiinnostuksen mukaan.

-Viimeksi olimme mukana nuorille suunnatussa kalastustapahtumassa Taikayön leirintä-alueella, ja siellä tuli otettua paljon kuvia. Kansainvälinen nuorten leiri oli myös kiva aihe, he kertovat.

Kesäsomettajat ovat yksi Urjalan kunnan keinoista tavoittaa nuoret. Nuoriso-ohjaaja Marjo Niittymäki totesi (FL 29.6) nykynuorison viestintäkulttuurin muuttuvan nopeasti ja työntekijöiden olevan myöhässä erilaisten sosiaalisen median palveluiden kanssa. Inka, Juuso ja Siiri valittiin tuomaan esiin nuorten näkökulmaa

 

Kuvien ottaminen on nuorille helppoa, koska älykännykät pyörivät kädessä tottuneesti ja kameran käyttö on hallussa.

-Kuvien tekstittäminen on vaikeampaa, ja niiden tekstien miettimiseen menee joskus aikaa ja neuvojakin pitää kysellä, Juuso kertoo.

Kolmikon ja muiden nuorisotoimen päivittäjien kuvia löytyy Instagramista useimmiten tunnisteilla #meidänurjala tai #kesäurjala.

Keskusta-alueella ja pyörämatkan päässä nuoret liikkuvat omin voimin, mutta kauempana oleviin tapahtumiin somettajat pääsevät esimerkiksi nuoriso-ohjaajan kyydissä.

Tällä viikolla nuorilla on ohjelmassa ainakin uintia ja yleisurheiluharjoituksia. Niistäkin he saattavat somettaa, ja Instagramista tieto leviää seuraajille.

-Sieltä voisi löytää ideoita, mitä täällä voisi tehdä, he miettivät.

 

Urjala saa nuoriltaan kiitosta. Kun sää suosii, tekemistäkin kavereiden kanssa riittää.

-Uuden koulun pihalla on paljon tekemistä ja sinne tulee uusi tekonurmikin. Kunnassa on muitakin kivoja paikkoja kiipeillä ja leikkiä. Uimapaikalle Pourunlammelle on lyhyt matka.

Jos kurja sää iskee kesällä, tekemistä ei oikein tahdo löytyä.

-Kirjastoon voi mennä. Sieltä voi varata vaikka tietokoneaikaa, Juuso huomauttaa.

-Tai sitten pelataan kotona, Inka lisää.

-Olisi kyllä kiva, jos Urjalassa olisi uimahalli. Nyt käydään uimassa Vesihelmessä, Siiri lisää. FL

 

Julkaistu: 18.07.2018 09:30
Multiple images

Tammerfest alkaa tänään Tampereella. Ratinanniemen festivaalipuisto sijaitsee keskustan kupeessa, joten musiikkielämysten välillä kannattaa helliä myös omaa vatsaa. Tampere on monipuolinen ja tasokas ruokakaupunki, jossa on ravintoloita jokaiseen makuun.

Julkaistu: 17.07.2018 19:57

Ensi lauantaina Tammelassa pelattava rantalentopallon Hakkapeliitta Beach on entistä kovatasoisempi.

Yhdettätoista kertaa pelattavan turnauksen kilpasarjassa nähdään pelaajia sekä liiga- että ykkössarjatasolta ja tietysti myös kotikunnan Ryskeen kakkossarjajoukkueesta,

Julkaistu: 17.07.2018 17:35
Multiple images

Kahdeksisenkymmentä seinille ripustettavaa teosta täydennettynä kymmenkunnalla veistostaiteen edustajalla. Tapuliryhmä tuo jälleen esille itseään sekä monipuolisessa että moni-ilmeisessä näyttelyssä nimikkopaikassaan Jokioisten Tapulimakasiinissa.

Julkaistu: 17.07.2018 13:47

Kaupasta ostettavat ruukkusalaatit ja yrtit maistuvat ympäri vuoden, mutta ongelmana on heikko säilyvyys: ruokahävikkiä tulee vääjäämättä, kun kasvit nuupahtavat keveisiin ruukkuihinsa – pahimmassa tapauksessa jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.