Uutiset

A$AP Rockylle syyte pahoinpitelystä – yhdysvaltalaisartisti pysyy vangittuna Ruotsissa

Muusikko on ollut pidätettynä 3. heinäkuuta alkaen. Tamperelainen Blockfest-tapahtuma on varannut hänet pääesiintyjäksi elokuussa.
Ruotsin pääministeri on todennut, ettei aio puuttua A$AP Rockyn, eli Rakim Mayersin, tapauksen käsittelyyn. Kuva: LAURENT GILLIERON
Ruotsin pääministeri on todennut, ettei aio puuttua A$AP Rockyn, eli Rakim Mayersin, tapauksen käsittelyyn. Kuva: LAURENT GILLIERON

Yhdysvaltalainen räppäri A$AP Rocky on saanut Ruotsissa syytteen pahoinpitelystä. Mikäli hänet tuomittaisiin, korkein mahdollinen rangaistus olisi kahden vuoden mittainen vankeus, kertoo Reuters.

Artistia, jonka oikea nimi on Rakim Mayers, ja kahta hänen seuralaistaan epäillään osallisuudesta tappeluun Tukholman keskustassa 30. kesäkuuta. Tappelu tapahtui Mayersin Tukholman-keikan jälkeen.

Syyttäjä Daniel Suneson perusteli syytteen nostamista sillä, että tapahtunut täyttää rikoksen tunnusmerkit, vaikka syytetyt vetoavat itsepuolustukseen ja tulleensa provosoiduiksi.

Mayers on ollut pidätettynä 3. heinäkuuta alkaen. Tutkinnan myötä hänen on pitänyt perua Euroopan-kiertueensa muita esiintymisiä.

Yhdysvalloissa artistin seuraava esiintyminen on tarkoitus pitää 11. elokuuta. Viikkoa myöhemmin hänet on tarkoitus nähdä Blockfest-tapahtuman pääesiintyjänä Tampereella.

Rikostapaus saavutti kansainvälistä huomiota sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vetosi artistin vapauttamisen puolesta. Trump on puhunut asiasta Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kanssa puhelimitse ja luvannut tarvittaessa maksaa muusikon takuut itse.

Löfvenin edustaja on todennut, ettei pääministeri aio puuttua tapauksen käsittelyyn.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti