Uutiset

Äärioikeiston marssit laajenivat Saksassa – nyt osoitettiin mieltä Köthenissä

Äärioikeiston mielenosoitukset ovat laajentuneet itäisen Saksan Kötheniin. Äärioikeiston on saanut kaduille nuoren saksalaismiehen kuolema.
Äärioikeiston protestimarssit alkoivat Saksassa Chemnitzistä (kuva) ja ovat nyt laajentuneet Kötheniin. Molemmissa kaupungeissa marssit käynnistyivät saksalaismiehen kuolemasta, minkä epäillään aiheutuneen yhteenotosta maahanmuuttajataustaisten miesten kanssa.

Äärioikeiston ja sitä vastustavien ryhmittymien mielenosoitukset ovat laajentuneet Saksassa Chemnitzin lisäksi toiseen kaupunkiin. Sunnuntaina tarvittiin poliiseja Köthenissä, toisessa itäisen Saksan kaupungissa. Köthen on 160 kilometrin päässä Chemnitzissä.

Spiegelin verkkolehden mukaan kyse oli samantyyppisestä tapahtumasarjasta kuin Chemnitzissä. Äärioikeiston sai kaduille nuoren saksalaismiehen kuolema. Kuoleman epäillään johtuneen yhteenotosta kahden maahanmuuttajataustaisen miehen kanssa.

Köthenissä äärioikeiston mielenosoituksessa oli Spiegelin arvion mukaan noin 2500 osanottajaa. Kaupungissa on noin 26 000 asukasta.

Vastamielenosoitus keräsi Spiegelin mukaan muutaman sadan henkilön kynttilämielenosoituksen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti