Uutiset

Ahvenanmaalla on suositus pysyä nyt sisätiloissa, koska puita kaatuu ja tavaroita lentää – "Maarianhaminassa oli aika vähän liikennettä"

Voimakas myrsky saapui yöllä Ahvenanmaalle, ja puita on kaatunut paljon teille. Myös kasvihuoneita, trampoliineja ja jätesäiliöitä on lentänyt paikoiltaan. Maarianhaminan keskustassakin on kaatunut paljon puita, kertoo ensihoidon kenttäjohtaja Lännen Medialle.
Voimakas myrsky saapui yöllä Ahvenanmaalle, ja puita on kaatunut paljon teille. Puita raivataan parhaillaan pois, mutta työt ovat pahasti kesken. Raivaustöitä tehdään ympäri Ahvenanmaata. Kuva: Jane Iltanen

Ahvenanmaan pelastuslaitos suosittelee ihmisiä pysymään sisätiloissa toistaiseksi.

– Ulkona liikkuminen ei ole nyt turvallista, koska on niin kova tuuli. On paras pysyä sisällä, jos ei ole pakko mennä ulos. Tavaroita lentelee ja puita kaatuu, ensihoidon kenttäjohtaja Jani Monthan kertoo Ahvenanmaalta Lännen Medialle.

Tällä hetkellä suosituksen kestolle ei ole aikataulua. Ahvenanmaan pelastuslaitos päivittää tilanteen heti, kun saa uutta tietoa.

– Seuraamme tilannetta tunti tunnilta, Monthan sanoo.

Voimakas myrsky saapui yöllä Ahvenanmaalle, ja puita on kaatunut paljon teille. Puita raivataan parhaillaan pois, mutta työt ovat pahasti kesken. Raivaustöitä tehdään ympäri Ahvenanmaata, ja siksikin ulkona liikkuminen on hankalaa. Pääväylät ovat auki.

Kaikki pelastuslaitoksen työntekijät ja vapaapalokunnat on hälytetty töihin.

Henkilövahinkoja ei ole sattunut

Myrskytuuli on lennättänyt Ahvenanmaalla jätesäiliöitä, trampoliineja ja kasvihuoneita ja kaatanut puita talojen päälle. Jani Monthanin mukaan henkilövahinkoja ei ole sattunut.

– En muista, eikä kukaan muukaan muista, että näin kovaa tuulta olisi ollut lähivuosina.

Kaatuneiden puiden määrää hän ei osaa arvioida.

– Todella paljon puita on kaatunut, Maarianhaminan keskustassakin tosi paljon.

Monthan oli itse raivaustöissä aamupäivällä Maarianhaminassa.

– Näytti siltä, että ihmiset ovat noudattaneet suositusta ja jääneet kotiin. Aika vähän oli liikennettä, vaikka on ensimmäinen arkipäivä pyhien jälkeen.

Poliisimestari Maria Hoikkala Ahvenanmaan poliisista oli aamupäivällä menossa laivalla Turusta Maarianhaminaan.

– Myrskyä tuskin huomaa ainakaan tässä välissä. Loppupätkä on eri asia. Riippuu tuulen suunnasta, miten laiva pääsee satamaan.

Hoikkalan mukaan poliisi hoitaa omat tehtävänsä ja auttaa tarvittaessa pelastuslaitosta.

 

Lue myös: Aapeli-myrsky katkoi sähköjä, pysäytti junia ja ajoi ahvenanmaalaiset sisälle – koko mittaushistorian merituuliennätys rikki

Lue myös: Aapeli sai laivoja pysymään satamissa – myrsky passitti sadat sähköyhtiöiden työntekijät metsiin

Uusimmat

Fingerpori

comic