Uutiset

Ainakin 21 ihmistä on kuollut Filippiineillä sunnuntaimessun aikana kirkkoon tehdyssä pommi-iskussa

Iskut tapahtuivat Etelä-Filippiineillä Jolon kaupungissa Sulun maakunnassa. Reutersin mukaan kukaan ei ole ilmoittanut ottavansa kahta iskua nimiinsä. Hallitus tuomitsee teon jyrkästi.
Iskut tehtiin kirkon sisäpuolelle ja parkkipaikalle. Kuva: PEEWEE BACUNO

Kaksi pommi-iskua kirkossa on tappanut Filippiineillä ainakin 21 ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters. Sunnuntaimessun aikana tehdyssä iskussa on haavoittunut ainakin 71 ihmistä.

Iskut tapahtuivat Etelä-Filippiineillä Jolon kaupungissa Sulun maakunnassa. Reutersin mukaan kukaan ei ole ilmoittanut ottavansa iskua nimiinsä. Hallitus tuomitsee teon jyrkästi.

Ensimmäinen räjähdys tapahtui katedraalin sisällä. Sitä seurasi toinen räjähdys kirkon ulkopuolella parkkipaikalla.

The Guardian kertoo, että vain noin viikko sitten muslimivähemmistö pääosin roomalaiskatolisessa maassa hyväksyi kansanäänestyksessä uuden autonomisen alueen Etelä-Filippiineillä. Muslimivähemmistö toivoo siten päättävänsä lähes viisi vuosikymmentä kestäneen separatistisen kapinan, joka on surmannut 150 000 ihmistä.

Vaikka useimmat muslimialueet hyväksyivät itsenäisyyden, Sulun maakunnan äänestäjät hylkäsivät sen, The Guardian kirjoittaa.

Lehden mukaan maakunnassa asuu kilpaileva kapinallisryhmä, joka vastustaa sopimusta sekä pienempiä sotilaallisia soluja, jotka eivät halua edistää rauhanprosessia.

Jolon saari on jo kauan ollut huolissaan Abu Sayyafin militanteista, jotka ovat sekä Yhdysvaltojen että Filippiinien mustalla listalla pommi-iskujen, sieppausten ja tappamisen vuoksi. Ei ole kuitenkaan tietoa, että se olisi iskujen takana.

Uusimmat

Fingerpori

comic