Uutiset

Ainakin 4 000 ihmistä on evakuoitu Gran Canarialla – laaja maastopalo roihuaa Tejedan vuoristokylän läheisyydessä

Lomasaarella riehuvaa maastopaloa ei ole saatu hallintaa. Palon sammuttamiseen on osallistunut noin 700 henkilöä.
Maastopalon sammuttamista hankaloittavat sääolosuhteet. Samaan aikaan kun lämpötila on korkea, alueella käy voimakkaita tuulia ja ilmankosteus on matala. Kuva: ANGEL MEDINA G.
Maastopalon sammuttamista hankaloittavat sääolosuhteet. Samaan aikaan kun lämpötila on korkea, alueella käy voimakkaita tuulia ja ilmankosteus on matala. Kuva: ANGEL MEDINA G.

Ainakin 4 000 ihmistä on evakuoitu maastopalon takia turistien suosimalla Gran Canarialla sunnuntaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan palon sammuttamista vaikeuttavat korkeat lämpötilat, voimakkaat tuulet ja matala ilmankosteus.

Brittilehti Independentin mukaan palon läheisyydestä on evakuoitu muun muassa luksushotellin asukkaat.

Palo sai alkunsa lähellä Tejedanin vuoristokylää Kanariansaariin kuuluvalla Gran Canarialla lauantaina. Tejedanin kylässä asuu hiukan alle 2 000 ihmistä.

Gran Canarialla on useita suomalaisillekin tuttuja lomanviettokohteita, kuten Playa del Inglés ja Purto Rico. Pieni Tejedanin vuoristokylä sijaitsee saaren vuoristoisessa keskiosassa.

Sunnuntaihin mennessä noin 1 700 hehtaaria oli palanut ja 11 tietä suljettu palopaikan tuntumassa. Paloa on ollut sammuttamassa kymmenen lentokonetta ja helikopteria sekä noin 700 palohenkilöä.

– Paloa ei ole saatu kuriin tai hallintaan, kertoi Kanariansaarten aluejohtaja Angel Victor Torres Reutersille.

Tejedasta evakuoitiin myös viime viikolla satoja ihmisiä maastopalon takia. Maastopalot ovat Etelä-Euroopassa yleisiä kuumina ja kuivina kesäkuukausina. Independentin mukaan asiantuntijat ovat varoittaneet vaarallisten palojen mahdollisuuksia etenkin Espanjassa Euroopan ennätyshelteiden takia.

Uusimmat

Fingerpori

comic