Uutiset

Ainakin seitsemän kuoli Turkin junaturmassa

Erikoisnopea juna törmäsi toisen junan veturiin Ankarassa aamulla. Ainakin 46 ihmistä loukkaantui.
Pelastustyöntekijät pelastivat ihmisiä junasta, joka törmäsi toisen junan veturiin Ankarassa torstaiaamuna. Kuva: STRINGER

Turkkilainen erikoisnopea juna törmäsi toisen junan veturiin ja ajautui päin ylikulkusiltaa Ankarassa torstaiaamuna. Turmassa sai surmansa ainakin seitsemän ihmistä ja loukkaantui 46, kertoi paikallinen kuvernööri.

Videokuvassa näkyi pelastustyöntekijöitä onnettomuuspaikalla irrottamassa ihmisiä junan pahoin vaurioituneista vaunuista Marsandizin rautatieasemalla Ankaran länsipuolella.

Onnettomuus tapahtui noin kello 6.30 paikallista aikaa. Juna oli matkalla Ankarasta Keski-Turkin Konyan kaupunkiin. Marsandizin asema on noin kahdeksan kilometrin päässä Ankaran pääasemalta.

Kuvernööri Vasip Sahin kertoi toimittajille törmäyksen tapahtuneen junan osuttua veturiin, jossa oli rataa tarkastavia työntekijöitä.

Hänen mukaansa kuolleiden joukossa oli junan kuljettaja.

Junien nopeutta ei vielä tiedetä

Heti ei ollut selvillä, kuinka nopeasti junat kulkivat törmäyksen tapahtuessa. Loukkaantuneista kolmen tila oli vakava.

– Toivomme että kuolonuhrien määrä ei nouse, mutta yksikkömme ovat yhä työssä. Kun heidän työnsä on valmis, voimme kertoa lisää tietoja, Sahin sanoi uutiskanava CNN:n mukaan.

Valtiollisen uutistoimiston Anadolun mukaan junassa oli 206 matkustajaa. CNN Turkin mukaan törmäys tapahtui neljä minuuttia sen jälkeen kun juna oli lähtenyt asemalta.

Eräs silminnäkijä kertoi CNN:lle olleensa matkalla kotoa töihin kun hän näki törmäyksen.

– Siellä oli paljon loukkaantuneita ihmisiä odottamassa pelastamista, Yasin Duvar sanoi. Hän kertoi auttaneensa uhreja pois onnettomuusjunasta.

Heinäkuussa 24 ihmistä kuoli Turkissa kun Luoteis-Turkin Kapikuleen kaupungista Istanbuliin kulkeva juna suistui raiteilta.

Uusimmat

Fingerpori

comic