Uutiset

Airiston Helmen poliisioperaatiosta nostettiin kanne – Venäläisliikemiehen avustaja moittii poliisin toimintaa

Liikemiehen avustaja Kari Uoti kertoo blogissaan, että poliisin pakkokeinojen käytöstä on jätetty tuomioistuimeen tiistaina kanne.
Liikemiehen avustaja

Airiston Helmeen kytkeytyvä venäläinen liikemies haluaa tuomioistuimen arvioivan poliisin toiminnan lainmukaisuuden Turun saariston poliisi-operaatiossa.

Liikemiehen avustaja Kari Uoti kertoo blogissaan, että poliisin pakkokeinojen käytöstä on jätetty tuomioistuimeen tiistaina kanne. Hän arvostelee poliisin toimintaa täysin suhteettomaksi.

– Pakkokeinolaissa on määräykset siitä, miten pakkokeinoja voidaan käyttää. Pakkokeinoilla puututaan rajulla kädellä ihmisten oikeuksiin, minkä vuoksi niiden käyttö tulee tapahtua tarkoin lain säätämällä tavalla puuttumatta liikaa henkilön oikeuksiin, Uoti kirjoittaa blogissaan.

Poliisin mukaan asiassa on kyse talousrikostutkinnasta, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta. Törkeästä rahanpesusta voidaan tuomita enintään kuusi ja törkeästä veropetoksesta enintään neljä vuotta vankeutta.

Keskusrikospoliisi otti Turun saaristoon syyskuussa tehdyn kotietsinnän yhteydessä käteistä takavarikkoon 3 490 000 euron edestä.

Myös takavarikosta on meneillään oikeusprosessi. Venäläisliikemies on vaatinut takavarikon kumoamista. Oikeus antaa takavarikkoasiassa ratkaisunsa 28. marraskuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic