Uutiset

Airiston Helmi myydään yli 10 miljoonalla – Veneet ja kaikki tavarat kaupataan, ja velkojien on ilmoittauduttava ensi viikolla

Viime syyskuussa Airiston Helmen kiinteistöihin Turun saaristossa tehtiin massiivinen kotietsintä, johon osallistui myös puolustusvoimat. Supokin tiesi operaatiosta ennakkoon. Poliisitutkinta on edelleen täysin kesken.
Airiston Helmen kiinteistöihin tehtiin suuri kotietsintä viime syyskuussa Turun saaristossa. Kuvassa on yhtiön kiinteistöjä viime syyskuussa Paraisilla. Kuva: Jari Laurikko
Airiston Helmen kiinteistöihin tehtiin suuri kotietsintä viime syyskuussa Turun saaristossa. Kuvassa on yhtiön kiinteistöjä viime syyskuussa Paraisilla. Kuva: Jari Laurikko

Talousrikosepäilyihin liitetyn Airiston Helmen kohteet myydään yhteensä yli 10 miljoonan euron hintaan, yhtiön lakimies Kari Uoti vahvistaa Lännen Medialle.

– Yhteensä puhutaan noin paristakymmenestä kiinteistöstä, joista puolet on Airiston Helmen omistuksessa ja puolet suoraan yhtiön omistajan Pavel Melnikovin omistuksessa, Uoti sanoo.

Hän tarkentaa, että myyntiin tulee kaikki mahdollinen, joka kuuluu matkailu- ja majoitusliiketoiminnan pyörittämiseen.

– Kaikki myydään, veneet ja kaikennäköiset tavarat.

Airiston Helmi omistaa useita kiinteistöjä saaristomerellä. Asiantuntijoiden mukaan kiinteistöt sijaitsevat Suomen strategisissa kohteissa.

Muun muassa STT uutisoi keskiviikkona, että Airiston Helmi myy kaikki kiinteistönsä, ja myös yhtiön omistaja Pavel Melnikov luopuu omista kiinteistöistään Suomessa. Talouselämä puolestaan uutisoi keskiviikkona, että Airiston Helmi on hakeutunut selvitystilaan.

– Yksikään pankki ei suostu avaamaan yhtiölle tiliä, Talouselämä uutisoi ja Kari Uoti vahvistaa saman nyt Lännen Medialle.

Kari Uoti: Myynti liittyy selvitystilaan

Syy Airiston Helmen myymiselle on se, että yhtiö on laitettu selvitystilaan, mikä tarkoittaa sitä, että selvitysmiehen pitää selvittää yhtiön velat.

– Sitä varten on otettu julkinen kuulutus, ja sen eräpäivä on ensi viikolla jokin päivä. Silloin velkojien pitää ilmoittautua ja kertoa, onko jotain saatavaa vai ei. Sen jälkeen realisoidaan yhtiön omaisuus ja maksetaan velat. Jos jotain jää, niin omistaja saa, Uoti selvittää prosessia.

Uotin mukaan Airiston Helmi on laitettu selvitystilaan siis siksi, että yksikään suomalainen pankki ei suostu avaamaan yhtiölle tiliä.

– Liiketoiminnan harjoittaminen on hiukan haasteellista.

Massiivinen operaatio viime syyskuussa

Airiston Helmen kiinteistöihin tehtiin suuri kotietsintä viime syyskuussa Turun saaristossa. KRP:n, Varsinais-Suomen poliisin ja puolustusvoimien yhteisoperaatiossa iskettiin samaan aikaan noin kymmeneen yhtiön omistamaan kohteeseen saaristossa. Myös Supo vahvisti viime syyskuussa saaneensa jo etukäteen tiedon Turun saaristoon suunnitteilla olleesta massiivisesta viranomaisoperaatiosta.

STT kertoo, että poliisi takavarikoi tuolloin muun muassa 3,5 miljoonaa euroa käteistä. Kari Uoti sanoo nyt STT:lle, ettei tutkinnan etenemisestä ole kuulunut heidän suuntaansa mitään.

– Poliisi tutkii, ja näyttää tutkivan huolellisesti. Melnikovia ei ole haluttu vieläkään kuulla, vaikka häntä on tarjottu kuultavaksi jo heti silloin alkumatkasta, Uoti sanoo STT:n haastattelussa.

STT:n mukaan Melnikov on asiassa pääepäiltynä. Lisäksi vyyhdissä on epäiltynä yksi virolainen ja yksi toinen venäläinen mies.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti