Uutiset

Airiston Helmi -tutkinnassa vangittu venäläismies pysyy edelleen vangittuna – mies on vaatinut vapauttamistaan useaan otteeseen

Poliisi aikoo kertoa lisätietoja tutkinnan vaiheista helmi-maaliskuun vaihteessa.
Viranomaiset tekivät kotietsintäoperaation Turun saaristossa sijaitsevan Airiston Helmi -yrityksen kiinteistöihin syyskuussa. Toinen törkeästä veropetoksesta epäilty on edelleen vangittuna. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätti torstaina, että Airiston Helmi -yrityksessä työskennellyt 36-vuotias venäläismies pidetään edelleen vangittuna.

Hän on vaatinut vapauttamistaan tutkintavankeudesta aiemminkin.

Pääepäilty otettiin kiinni 22. syyskuuta rahanpesuepäilyjen vuoksi ja hänet vangittiin 25. syyskuuta. Myöhemmin epäily muuttui muun muassa törkeäksi veropetokseksi.

– Asian käsittely on salainen, joten tässä vaiheessa ei ole enempää kerrottavaa, toteaa keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Tomi Taskila.

Poliisi aikoo Taskilan mukaan kertoa Airiston Helmi -tutkinnasta lisää kuun vaihteessa.

Kotietsintä tehtiin syyskuun lopulla

Viranomaiset tekivät ison kotietsintäoperaation muun muassa matkailu- ja majoitustoimintaa harjoittavan Airiston Helmen kiinteistöihin Turun saaristossa syyskuun lopulla mittavien talousrikosepäilyjen vuoksi.

Poliisi takavarikoi yrityksen tiloista muun muassa yli kolme miljoonaa euroa käteistä rahaa sekä tietokoneita ja puhelimia.

Takavarikoitua materiaalia kertyi enemmän kuin normaalisti koko vuoden aikana.

Tapauksen tutkinnan yhteydessä vangittiin myös 51-vuotias virolaismies, mutta hänet vapautettiin tutkintavankeudesta jo joulukuun alussa.

Virolaismiestä epäillään todennäköisin syin ainakin avunannosta törkeään veropetokseen.

Hän oli tutkintavankeudessa kaksi kuukautta.

Sen sijaan Airiston Helmen omistajana pidettyä venäläistä liikemiestä ei tiettävästi ole kuulusteltu. Liikemies on aiemmin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vaatinut poliisin tekemän takavarikon kumoamista.

Keskusrikospoliisi otti Turun saaristoon syyskuussa tehdyn kotietsinnän yhteydessä käteistä takavarikkoon 3 490 000 euron arvosta. Oikeus piti takavarikon voimassa. Liikemies vei oikeuteen myös viranomaisten tekemän kotietsinnän, jota tämä piti pakkokeinolain vastaisena. Käräjäoikeus hylkäsi liikemiehen vaatimukset.

Uusimmat

Fingerpori

comic