Uutiset

Aki Kangasharju siirtyy Nordeasta Etlaan ja Emilia Kullas vaihtaa lehtimaailman Evan johtoon

Aktiiviset yhteiskunnalliset keskustelijat Vesa Vihriälä ja Matti Apunen väistyvät pesteistään alkuvuoden aikana.
Nordean Aki Kangasharju on ollut viime vuoden Suomen näkyvimpiä ekonomisteja. Kuva: Silja Viitala

Etlan toimitusjohtajaksi on nimitetty Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju. Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) johtoon siirtyy Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas.

Etlan johdossa 11. maaliskuuta aloittava Kangasharju on väitellyt kauppatieteen tohtoriksi vuonna 1998 ja hän on toiminut aiemmin muun muassa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana vuosina 2001-2012.

Nordean tutkimusjohtajana ja pääekonomistina hän on työskennellyt vuodesta 2012.

Evan johtoon nimitetty Emilia Kullas on ollut Talouselämän päätoimittajana vuodesta 2016. Aiemmin hän on toiminut Talouselämän toimituspäällikkönä ja Sijoituselämä-osiosta vastaavana uutispäällikkönä.

Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa sijoittamisesta.

Evan hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund esitteli uudet johtajat torstaina aamulla.

– Aki Kangasharju luotsaa jatkossakin Etlassa taloustutkimusta kansantalouden ja elinkeinoelämän kannalta keskeisistä kysymyksistä, tavoitteenamme tuoda vaikuttavaa tietopohjaa Suomessa harjoitettavaan talouspolitiikkaan. Emilia Kullas taas tunnettuna talousjournalistina tuo Evan toimintaan ehkä lisää sävyjä ja talouspoliittista ulottuvuutta, Haglund toteaa valinnoista tiedotteessa.

Pellervoa ja aamutelevisiota

Etlan nykyinen toimitusjohtajan Vesa Vihriälä jää eläkkeelle maaliskuussa. Evan johtaja Matti Apunen jää pois tehtävästään helmikuussa.

Vihriälä on toiminut Etlan toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien.

Aiemmin eteläpohjalaislähtöinen ekonomisti on työskennellyt muun muassa alivaltiosihteerinä valtioneuvoston kansliassa, Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana ja talouskomissaari Olli Rehnin neuvonavustajana.

Apunen on entinen Aamulehden päätoimittaja ja kulttuuritoimittaja. Hän on työskennellyt Evan johtajana vuodesta 2010.

Apunen on suurelle yleisölle tuttu television aamu-tv:stä ja lehtikolumneistaan.

Kannatusyhdistyksessä työnantajia

Etla tehtävänä on tehdä soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen kohteina painottuvat tuottavuus ja sen kasvuun vaikuttavat tekijät, työmarkkinoiden toiminta sekä kokonaistaloudellinen tasapaino.

Etla seuraa talouden kehitystä ja laatii talousennusteita sekä arvioi ja kommentoi talouspolitiikkaa.

Etlan toimintaa ylläpitää kannatusyhdistys, jonka jäseninä ovat Elinkeinoelämän keskusliitto ja Työnantajain ja Teollisuuden Keskusliiton (TT) -säätiö sekä Finanssiala, Kaupan Liitto, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus.

Samat tahot ovat myös Evan takana. Eva kutsuu itseään elinkeinoelämän ajatuspajaksi, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä. Se tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Eva ja Etla toimivat läheisessä yhteistyössä.

Uusimmat

Fingerpori

comic