Uutiset

Alaja astui esiin: ”A-maajoukkue ei ole sekasorrossa”

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja astui maanantaina vihdoin esiin.

Alajan kommentteja ja näkemyksiä Suomen jalkapallomaajoukkueen tilasta on kärtetty jälleen kerran heikosti alkaneiden MM-karsintojen vuoksi. Eikä alakulo toki koske vain MM-karsintoja.

Suomi ei ole voittanut koko vuoden aikana yhtään ottelua. Suomi ei ole siis voittanut Hans Backen alaisuudessa yhtään ottelua. Hänen saldonsa on kaksi tasapeliä ja kahdeksan tappiota.

– A-maajoukkue ei ole sekasorrossa, Alaja vakuutteli Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

– Ymmärrän, että jokainen hävitty peli voi antaa sekasortoisen olon. Mutta itse en tilannetta sellaisena näe.

Tulokset ja karsintalohkon pistemäärän (1) Alaja toki myönsi pettymyksiksi.

– Kosovo-peli oli pettymys. Islantia vastaan ilme oli sellainen kuin sen pitää olla, pelin lopusta voidaan tietysti kirjoittaa monta juttua. Kroatiaa vastaan tuli niukka tappio, kun meiltä valitettavasti puuttui monta pelaajaa, Alaja luetteli.

Vaikka Alaja myönsi, että Backe palkattiin Suomeen hyvän tuloksellisen historiansa ansiosta, tulokseton vuosi ei näytä horjuttavan kokeneen ruotsalaisvalmentajan asemaa.

– Koko ajan ja joka pelissä kaikki ovat tietysti arvioinnin alla.

– Backe on tuonut levollisuutta ja hyviä teknisiä analysointimenetelmiä. Olemme valmistautuneet peleihin hyvin ja pelanneet kovia joukkueita vastaan. Juuri kovat vastustajat kehittävät.

Kun suomalaisen jalkapallon lippulaiva on jatkanut surullista kyntämistään, myös Alajan asema on kyseenalaistettu.

– Minun asemani on muiden arvioitavissa, mutta uskon nauttivani suurta luottamusta, Alaja totesi. (Harri Laiho – Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti