Uutiset Helsinki

Alamaailman välien selvittely päättyi rikollisvaikuttajan raakaan murhaan – Hovioikeus piti elinkautistuomion voimassa

Helsingin hovioikeus tuomitsi perjantaina alamaailman vaikuttajiin kuuluvan Veli Matti Huohvanaisen murhasta elinkautiseen vankeuteen.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden oikeussali oli murhasyytteen käsittelyn aikana tiukasti vartioitu. Kuva: Markku Uhari
Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden oikeussali oli murhasyytteen käsittelyn aikana tiukasti vartioitu. Kuva: Markku Uhari

Helsingin hovioikeus on tuominnut Veli Matti Huohvanaisen murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Kyseessä on miehen neljäs murhatuomio.

Huohvanainen pahoinpiteli alamaailman vaikuttajiin kuuluneen Raimo Anderssonin kuoliaaksi tämän kotipihalla huhtikuussa 2018. Andersson oli vankilomalla.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Huohvanainen pahoinpiteli Anderssonia puolitoista tunnin ajan muun muassa lyömällä ja potkimalla turvakengillä. Kengät hän kävi vaihtamassa jalkaansa kesken teon.

Huohvanainen myös poltti uhriaan tupakalla ja tupakansytyttimellä. Tontille asennettujen valvontakameroiden ansiosta pahoinpitelystä jäi tarkkaa todistusaineistoa.

Huohvanainen myönsi uhrin kuoleman, mutta kiisti tapon olleen tahallinen.

Hän vaati hovioikeutta hylkäämään käräjäoikeuden tuomion. Huohvanainen myönsi pahoinpidelleensä Anderssonia. Tarkoituksena ei Huohvanaisen mukaan kuitenkaan ollut tappaa, vaan hän katsoo syyllistyneensä asiassa törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi maaliskuussa 2019, että Huohvanainen syyllistyi murhaan. Helsingin hovioikeus vahvisti tuomion.

Hovioikeus katsoi, että kohdistaessaan voimakasta väkivaltaa puolustuskyvyttömänä maassa maanneeseen uhriin tekijän on täytynyt ymmärtää, että se johtaa kuolemaan.

Hovioikeus katsoi, kuten käräjäoikeuskin, että Huohvanainen teki henkirikoksen erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Hovioikeus kuitenkin katsoi jääneen näyttämättä, että Huohvanaisella olisi ollut sitkeä surmaamispyrkimys.

Uusimmat

Fingerpori

comic