Uutiset

Aleksei Navalnyi herätettiin koomasta ja hän reagoi puheeseen

Venäläistä oppositiojohtajaa hoitava saksalaissairaala kertoi, että Navalnyi on myös poistettu hengityskoneesta.
Aleksei Navalnyi lennätettiin Berliiniin hoitoon viime kuussa hänen tultuaan myrkytetyksi Siperiassa. Kuva: epa08652578
Aleksei Navalnyi lennätettiin Berliiniin hoitoon viime kuussa hänen tultuaan myrkytetyksi Siperiassa. Kuva: epa08652578

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on päästetty heräämään keinotekoisesta koomasta ja hän reagoi puheeseen, kerrottiin berliiniläisestä Charite-sairaalasta maanantaina.

Navalnyi on sairaalan mukaan myös poistettu hengityskoneesta. Hänet oli lennätetty Saksaan hoitoon viime kuussa Venäjällä tapahtuneen myrkytyksen jälkeen.

”Uutisia Alekseista. Tänään hänet herätettiin lääketieteellisestä koomasta. Vähän kerrallaan hänet irrotetaan hengityskoneesta. Hän reagoi puheeseen ja kun häntä puhutellaan”, kirjoittaa Navalnyin vierellä myrkytyshetkellä ollut tämän lehdistöedustaja Kira Jarmysh Twitter-tilillään.

”On vielä liian aikaista arvioida mahdollisia pitkän aikavälin vaikutuksia hänen vakavasta myrkytyksestään”, sanottiin sairaalan lyhyessä lausunnossa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on sanonut Berliinin päätelleen, että Navalnyi myrkytettiin Novitshok-myrkyllä. Samaa ainetta Britannia löysi entisestä venäläisestä kaksoisagentista Sergei Skripalista ja tämän tyttärestä vuonna 2018.

Moskova sanoo, että siellä ei ole havaittu todisteita siitä, että Navalnyi olisi myrkytetty.

Uusimmat

Fingerpori

comic