Uutiset

Alkoholiuudistus kaatui -nelosolut ja limuviinat pysyvät Alkossa

Hallituksen alkoholiuudistus ei toteudu. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hylkäsi keskiviikkona uudenkin ratkaisuehdotuksen kiistaan, jossa keskusta tavoitteli kansanedustajille vapaita käsiä äänestää siitä, minkä vahvuiset juomat olisi voitu sallia myyntiin vähittäiskauppoihin.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kakkonen sanoi, ettei ratkaisua lain kohtalosta viedä hallituspuolueiden puheenjohtajien trion ratkaistavaksi. Se tarkoittaa sitä, että nelosoluet, vahvat siiderit ja limuviinat pysyvät tämän vaalikauden vähittäismyynnissä vain Alkoissa.

Kaikkosen mukaan uusikin kompromissi olisi lähtenyt siitä, että kansanedustajat olisivat voineet äänestää alkoholilain sisällöstä ilman siitä koituvia rangaistuksia.

Nyt kun entistä vahvempia juiomia ei vapauteta ruokakauppoihin, voitaisiin Kaikkosen mukaan katsoa, olisiko joitakin osia alkoholilakiuudistuksesta viedä mahdollista viedä yhteisymmärryksessä läpi.

-Se voisi tarkoittaa ravintoloiden byrokratian keventämistä tai pienpanimoiden tilanteen parantamista, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen korosti, että keskusta oli valmis hyväksymään alkoholilaista aiemmin tehdyn sopimuksen sillä muutoksella, että kansanedustajat olisivat saaneet vapaat kädet äänestää ruokakaupassa myytävien juomien vahvuudesta.

-Muuten olisimme olleet valmiit hyväksymään koko kokonaisuuden ja viimeisessä äänestyksessä tukemaan lain hyväksymistä. Hieman ihmettelen, ettei tämä perussuomalaisille käynyt, Kaikkonen sanoi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic