Uutiset

Alkon myymälät eivät vähene lain seurauksena, mutta jatkossa on kolmen kokoluokan Alkoja

Alko aikoo pitää kiinni myymäläverkostostaan, vaikka lonkerokaupasta jopa 70-90 prosenttia katoaisi päivittäistavarakauppoihin. Alko myy long drink -juomia vuodessa 5,6 miljoonaa litraa. Myynnin pudotus merkitsisi, että Alkon noin 1,2 miljardin euron liikevaihdosta katoaisi noin sata miljoonaa euroa.

Lokakuussa Alkon toimitusjohtajana aloittaneen Leena Laitisen mukaan ensimmäisten päivien perusteella ei voi vielä päätellä mitään uuden alkoholilain vaikutuksesta Alkon myyntiin. Vasta myöhemmin nähdään, toteutuvatko Alkon skenaariot. Vähäinen asiakasmäärä Alkossa on tavanomaista joulun ja uuden vuoden juhlien jälkeen, sillä moni viettää tipatonta tammikuuta.

Alko vastaa päivittäistavarakauppojen tuomaan kilpailuun uudistamalla koko myymäläverkostonsa viiden seuraavan vuoden aikana. Alkon myymälät jaetaan kolmeen kokoluokkaan. Ne ovat huippumyymälä, erikoismyymälä ja lähimyymälä. Suurimpia kooltaan ja valikoimaltaan ovat huippumyymälät ja pienimpiä lähimyymälät. Myymälöiden pinta-alaan voidaan tehdä muutoksia, jos kysyntä muuttuu.

Uusi alkoholilaki sallii Alkon toimintaan muutoksia. Muun muassa myymälöiden aukioloajat voivat pidentyä tunnilla kello 21 asti. Laitisen mukaan nyt kartoitetaan asiakastarpeet ja sitten päätetään, mitkä myymälät ovat pidempään auki. Lain Alkolle sallimia myymäläautoja tai -veneitä Alko ei harkitse.

-Niitä ei pohdita lainkaan. Fokus on myymäläverkoston ja verkkokaupan kehittämisessä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic