Uutiset

Alkuviikon lumikaaoksesta johtuneet vaikeudet on saatu selvitettyä: "Lentoliikenne on pääsääntöisesti sujuvaa"

Nyt voi taas varovaisesti alkaa luottaa lentoaikataulujen paikkansapitävyyteen. Lentoyhtiöt saivat eilen ja tänään järjestettyä korvaavia lentoja viimeistenkin sääolosuhteista johtuneiden peruutusten tilalle. Voimakkaan sivutuulen vuoksi Helsinki-Vantaan lentokentällä voitiin tiistaina käyttää vain yhtä kentän kolmesta kiitotiestä.

-Toiminta on palautunut aikalailla normaaliksi lentoasemillamme. Lentoliikenne on pääsääntöisesti sujuvaa. Joillakin yhtiöillä voi vielä olla viiveitä lennoissa, kertoo Markus Haapamäki Finavian viestinnästä.

Finnairilta kerrotaan, että alun perin noin 6 000 matkustajan lennot peruttiin Suomessa epävakaan sään vuoksi. Kaikille saatiin kuitenkin järjestettyä korvaavat lentoyhteydet.

-Eilen vielä noin 1 000 matkustajalla oli vaikeuksia myöhästelevien ja peruuntuneiden lentojen kanssa. Heistä 300 jäi Helsinkiin ja sai ruokaa, juomaa sekä huopia. Useille tarjottiin myös leposijoja, kerrotaan Finnairin Media deskistä.

Finnairin mukaan eiliselle jäi enää 7 lentoa uudelleenjärjesteltäväksi, mutta nyt tilanne alkaa palautua melko normaaliksi. Lentohäiriöitä saattaa vielä ilmetä lähipäivinä.

Ilmailualan Unionin ylityökielto haittasi tiistaina lentoyhtiöiden matkatavaran purkua ja kuormausta sekä matkustajasiltojen ajoa ja jäänpoistoa.

-Kaikki jumissa olleet matkatavarat on nyt saatu takaisin omistajilleen, Finnairilta kerrotaan.

Tietoja matkatavaroista ja lentojen uusista aikatauluista saa omalta lentoyhtiöltä. Lentojen ajantasaiset tiedot saa Finavian verkkosivuilta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic