Uutiset

Alman Kai Telanne: Pahoittelen, että hakijalle syntyi väärä käsitys – Päivi Anttikoski seisoo kertomansa takana

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne pahoittelee sitä, että Aamulehden päätoimittajan paikkaa hakeneelle Päivi Anttikoskelle on syntynyt se käsitys, että tämän perhetilanne olisi ollut este hänen palkkaamiselleen.

-Olen pahoillani siitä, että hakijalle syntyi väärä käsitys, että vanhemmuus olisi ollut rekrytoinnissa hakijan ymmärtämällä tavalla relevantti kysymys. Ylipäätään useat viimeisimmistä liiketoimintojen johtajarekrytoinneistamme tai päätoimittajanimityksistämme ovat olleet naisia, Telanne sanoo Alma Median perjantai-iltana julkaisemassa tiedotteessa.

Alma Median mukaan Suomen Kuvalehden artikkelissa on annettu virheellinen kuva yhtiön valintaprosessiin liittyneistä tapahtumista.

Valintaprosessissa mukana ollut henkilöstöjohtaja Aila Juvonen korostaa tiedotteessa sitä, että maakunnallisen sanomalehden päätoimittajalta edellytetään vahvaa läsnäoloa lukijoiden ja paikallisen elinkeinoelämän keskuudessa.

-Nämä kriteerit koskevat päätoimittajavalinnassa niin miehiä kuin naisia.

Suomen Kuvalehti uutisoi perjantaina, että lapsen asuminen toisella paikkakunnalla esti valtioneuvoston nykyisen viestintäjohtajan Päivi Anttikosken valinnan Aamulehden päätoimittajaksi vuoden 2017 lopussa.

Tehtävään ehdolla ollut Anttikoski jäi Kuvalehden mukaan valitsematta, koska tämän mies ja perheen kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle.

Telanteen mukaan perheen kymmenvuotias lapsi ei pärjäisi ilman toisella paikkakunnalla olevaa äitiään.

Alman maakunta- ja paikallislehtiä julkaisevan Alma Regionsin liiketoimintajohtajana rekrytoinnin aikaan ollut, sittemmin eläkkeelle siirtynyt Kari Juutilainen otti jutun mukaan tämän jälkeen yhteyttä Anttikoskeen ja kertoi, ettei tätä voidakaan valita tehtävään.

Anttikoski kertoo lehden haastattelussa, että hänen valitsematta jättämistään perusteltiin sillä, että tehtävään valitseminen merkitsisi sitä, että Anttikoski ”hylkäisi” perheensä.

Juutilainen kiistää, että hän olisi käyttänyt sanaa hylätä.

-Suuhuni oli pistetty Suomen Kuvalehdessä olleeseen juttuun hylätä-verbi, ja minä en sitä kyllä tunnista. En ole missään tapauksessa sellaista sanonut, enkä myöskään ole sellaista verbiä Telanteelta kuullut, Juutilainen sanoo Lännen Medialle.

Päivi Anttikoski sanoo seisovansa kertomansa takana. Juutilaisen hän korostaa toimineen vain viestintuojana.

-Kyse ei ollut Juutilaisen näkemyksestä. Hän toimi suoraselkäisesti ja vain välitti saamansa tiedon, Anttikoski kommentoi Lännen Medialle.

Aamulehden päätoimittajaksi valittiin Jussi Tuulensuu.

Anttikoski toteaa,että asia on hänen osaltaan loppuun käsitelty.

-En aio riitauttaa asiaa, vaan haluan herättää keskustelua siitä, miten naiset voivat mediassa edetä.

Telanne sai sakot korkeimmalta oikeudelta vuonna 2015 työsyrjinnästä. Kyse oli siitä, että Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde peruttiin 2008 oikeuden mukaan sen jälkeen, kun Telanne sai tietää Korhosen puolison olevan nainen.

Alma Median lehdistä Lännen Mediaan kuuluvat Aamulehti ja Satakunnan Kansa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic