Uutiset

Alpakkakohu kasvattaa lastenjuhlia - toripäällikkö varoo päällekkäisyyksiä jatkossa

Niin sanotun alpakkakohun keskiöön joutuneen Töölön Tukkutorin päällikkö Elina Siltanen Helsingin kaupungilta kuulostaa turhautuneelta. Päiviä vellonut kohu alkoi, kun Helsingin Sanomat kertoi Tukkutorin saaneen poliisilta kehotuksen siirtää itsenäisyyspäiväksi Töölöntorille suunniteltu lastentapahtuma muualle turvallisuussyistä. Torilla on samaan aikaa tarkoitus järjestää kansallismielisen 612-kulkueen kokoontuminen. Poliisi oli tehnyt 612-tapahtuman luvasta päätöksen aiemmin kuin lastentapahtumasta oli tullut ilmoitusta. Tämän vuoksi väistäjäksi valikoitui lastenjuhla.

-Asiasta on jauhettu viime torstaina lähtien ja se on paisunut matkan aikana. Heti, kun saimme tiedon tapahtumien päällekkäisyydestä, aloimme hakea lastentapahtumalle vaihtoehtoista paikkaa. Ehdotimme tapahtuman järjestäjille, että he voisivat järjestää tilaisuutensa samassa paikassa aikaisemmin, mutta emme saaneet vastausta.

Keskiviikkona selvisi, että Töölön Lapselliset -ryhmittymän juhla järjestetään aiottuna aikana jalkapalloseura HJK:n stadionilla, joka sekin sijaitsee Töölössä, mutta ei torin välittömässä läheisyydessä. Siltanen kuuli päätöksestä Lännen Medialta.

-Sehän on hienoa, hän kuvaili tilanteen ratkeamista.

Siltanen puolustaa päätöstä siitä, ettei lastenjuhlaa annettu pitää Töölöntorilla mielenosoituksen läheisyydessä.

-Siinä ajateltiin turvallisuutta. Samassa paikassa olisi voinut olla satoja mielenosoittajia ja vastamielenosoittajia.

Siltanen ei muista vastaavia kohuja aiemmilta vuosilta.

-Päällekkäisyyksiä ei ole ennen ollut, eikä tule. Meillä on kova tahtotila varmistaa se jatkossa etukäteen.

Lastentapahtumaa järjestämässä oleva Jaakko Hilppö on tyytyväinen tapahtuman siirtymisestä jalkapallostadionille. Alpakkakohu on aiheuttanut järjestäjille positiivisen haasteen.

-Tapahtuma on nyt ainakin ihmisten tiedossa. Facebookissa ilmoittautuneita on ilmeisesti nyt noin 500. Odotimme tapahtumaan noin sataa osallistujaa. Ainakin stadionille mahtuu. Muita muutoksia meidän ei kuitenkaan tarvitse tehdä, Hilppö sanoo.

Sosiaalisessa mediassa alpakoista on tullut tunniste keskustelulle siitä, pitikö lastentapahtuman väistyä kansallismielisen kulkueen edestä. Poliisi on korostanut, että 612-mielenilmaus oli tehnyt ilmoituksen tapahtumastaan ensin.

Runsas huomio on saanut alpakoita tapahtumaan tuovan klaukkalalaisen Ali-Ollin Alpakkatilan varpailleen. Tilalta ei haluttu kommentoida tapahtuman järjestelyä tai sallia alpakoiden kuvausta Lännen Median lehdille tiistaina. Sitä tilalla pidetään hyvänä, ettei alpakoita joudu suureen väkimäärään ahtaaksi käyvälle torille.

Alpakka on etelä-amerikkalainen kamelieläin. Suomen alpakkayhdistyksen mukaan eläin ei pidä meteliä itsestään vaan ääntelee ynisemällä. Tarpeensa alpakat tekevät siististi yhteen ”vessapaikkaansa” ja niiden kanssa voi harrastaa koirien tapaan agilityä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic