Uutiset

Amazon-pomo Jeff Bezos menettää avioerossa 36 miljardia dollaria – pysyy silti maailman rikkaimpana ihmisenä

Ex-vaimo MacKenzie Bezos ilmoitti nousustaan maailman neljänneksi rikkaimmaksi naiseksi hillityllä twiitillä, joka oli hänen käyttäjätilinsä ensimmäinen viesti.
Verkkokirjakauppana 25 vuotta sitten perustetun Amazon-imperiumin markkina-arvo on lähes 900 miljardia dollaria. Kuva: CLEMENS BILAN
Verkkokirjakauppana 25 vuotta sitten perustetun Amazon-imperiumin markkina-arvo on lähes 900 miljardia dollaria. Kuva: CLEMENS BILAN

Suuryritys Amazonin perustaja Jeff Bezos ja hänen vaimonsa MacKenzie Bezos (o.s. Tuttle) ovat viimeistelleet avioeronsa, joka nostaa jälkimmäisen maailman rikkaimpien naisten joukkoon.

Eron viimeistelystä kertoi MacKenzie Bezos ensimmäisessä twiitissään. Erojärjestelyn mukaan hän luovuttaa 75 prosenttia pariskunnan omistuksesta ja täyden äänioikeuden Amazonissa ex-miehelleen.

Hän myös luopuu täysin omistuksestaan Jeff Bezosin omistamassa The Washington Post -lehdessä ja tämän perustamassa avaruusyhtiö Blue Originissa.

Pariskunta ei kerro tarkempia tietoja järjestelyistä, mutta kyse on miljardiluokan sopimuksesta. Yhdysvaltalaisen talousaiheisen CNBC-uutiskanavan mukaan Bezosit omistivat ennen eroa 16,3 prosenttia Amazonin osakkeista.

Amazonin markkina-arvo on tällä hetkellä noin 889 miljardia dollaria (790 miljardia euroa), joten MacKenzie Bezosin runsaan 4 prosentin osuus on arvoltaan noin 36 miljardia dollaria (32 miljardia euroa).

Pariskunta kertoo eroavansa hyvissä väleissä. Myös asiasta twiitannut Jeff Bezos kertoo olevansa kiitollinen menneistä vuosista, aivan kuten MacKenzie Bezos omassa viestissään.

Jeff Bezos säilyy maailman rikkaimpana

BBC:n mukaan 36 miljardin dollarin avioero-ositus on historiallisen suuri ja lähes kymmenen kertaa suurempi kuin edellinen ennätys. Aiempi ositusennätys oli taidekauppias Alec Wildenstein ja hänen ex-vaimonsa Jocelynin 3,8 miljardin dollarin (3,3 miljardin euron) ositus.

Jeff Bezos pysyy erosta huolimatta maailman rikkaimpana ihmisenä mediayhtiö Bloombergin miljardöörilistauksen mukaan. Listauksen mukaan hänen omaisuutensa arvo on nyt 114 miljardia dollaria (101 miljardia euroa).

MacKenzie Bezos puolestaan ampaisee listalla sijalle 24. Hän on listauksen mukaan maailman neljänneksi rikkain nainen.

Bezosit menivät naimisiin vuonna 1993. Jeff Bezos perusti Amazonin seuraavana vuonna ja Blue Originin vuonna 2000. The Washington Postin hän osti vuonna 2013.

MacKenzie Bezos on ammatiltaan kirjailija, joka perusti kiusaamisen vastaisen järjestön Bystander Revolution vuonna 2014.

Bezosit ilmoittivat erostaan tammikuussa.

Korjattu 5.4. klo 15.35 MacKenzie Bezosin nimi jutun lopusta. Alkuperäisessä jutussa luki MacKenzie Davis.

Uusimmat

Fingerpori

comic