Uutiset

Amazonin Bezos: National Enquirer -lehti kiristää minua

Maailman rikkain mies kertoo lehden uhkaavan julkaista hänestä "intiimejä valokuvia".
Jeff Bezos kuvattuna vaimonsa MacKenzie Bezosin kanssa Berliinissä huhtikuussa 2018. Kuva: CLEMENS BILAN

Maailman rikkain mies ja Amazon-yhtiön perustaja Jeff Bezos syyttää National Enquirer -lehden omistajaa hänen kiristämisestään uhkaamalla julkaista ”intiimejä valokuvia” hänestä.

Sensaatiohakuinen lehti on paljastanut Bezosin avioliiton ulkopuolisen suhteen.

Syyte on viimeisin käänne viikkoja jatkuneessa tarinassa, joka on tuonut maailman rikkaimman miehen yksityiselämän julkisuuteen ja johtanut hänet taisteluun Yhdysvaltain johtavan tabloid-lehden julkaisijaa vastaan.

– En tietenkään halua yksityisiä kuvia julki, mutta en myöskään osallistu heidän tunnettuun tapaansa kiristää, tehdä poliittisia palveluksia, hyökätä poliittisesti ja käyttää korruptiota, Bezos kirjoitti blogissaan.

– Aion nousta ylös, kääntää tämän tukin ympäri ja katsoa, mikä ryömii esiin.

National Enquirerin omistaja on Trumpin ystävä

American Media Inc (AMI), National Enquirerin omistaja, ei heti halunnut kommentoida asiaa. AMI:n johtaja David Pecker on presidentti Donald Trumpin ystävä.

Bezos ja hänen vaimonsa MacKenzie Bezos ilmoittivat viime kuussa eroavansa 25 vuoden avioliiton jälkeen oltuaan aiemmin ”kokeiluerossa”. Samana päivänä National Enquirer ilmoitti julkaisevansa intiimejä tekstiviestejä Bezosin ja Lauren Sanchezin välillä. Sanches on entinen tv-ankkuri, jota Bezos sanoi tapailevansa.

Pian tämän jälkeen Bezos aloitti vuodon tutkinnan, jota johti Gavin de Beck, pitkäaikainen turvallisuuskonsultti, joka on ollut presidentti Ronald Raeaganin palveluksessa. De Becker kertoi medialle, että vuoto oli poliittisesti motivoitu.

Bezos väittää National Enquirerin vaativan, että hän päättää de Beckerin tutkinnan. Häntä vaaditaan myös julkisesti kiistämään, että lehden juttujen taustalla olisi poliittiset motiivit.

Trump pitää Bezosia vihollisenaan?

Bezos, Amazon ja hänen omistamansa Washington Post -lehti ovat olleet presidentti Trumpin hyökkäyksien kohteena Twitterissä.

Washington Post on julkaissut lukuisia kriittisiä artikkeleita presidentistä. Se toimii Amazonin ”päälobbarina”, on presidentti sanonut Twitterissä ilman todisteita.

– Ei voi välttää sitä, että tietyt vaikutusvaltaiset ihmiset, jotka kokevat Washington Postin uutisoinnin, pitävät väärin minua vihollisena, Bezos kirjoitti.

– Presidentti Trump on yksi noista ihmisistä monien tviittiensä ansiosta.

Valkoinen talo ei halunnut heti kommentoida asiaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic