Uutiset

Ambulanssilla sairaalaan kiidätetty Matti Vanhanen: "Olo heikentyi ja heikentyi. Onneksi paikalla oli hoitokoulutuksen saaneita."

Matti Vanhanen on valmis ottamaan puhemiehen tehtävät vastaan. Kuvaaja: Jussi Leinonen

Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen sai huimauskohtauksen kesken vaalitilaisuutensa espoolaisessa kauppakeskuksessa. Hänet kiidätettiin ambulanssilla Jorvin sairaalaan. Lännen Media tavoitti sairaalassa tutkimuksissa olevan Vanhasen puhelimitse sairaalasta sunnuntai-iltapäivänä.

– Pahin vaihe on jo mennyt ohitse ja olo on huomattavasti kohentunut ja tasaantunut. Minulle tehdään parhaillaan jatkotutkimuksia, Vanhanen kommentoi.

Häneltä on otettu muun muassa verikokeita, keuhkokuvausta ja sydänfilmejä. Huimauksen syy ei ole vielä selvinnyt.

– En ole lääkäri, mutta maallikkokäsitykseni mukaan tämä saattaa liittyä viime viikolla todettuun keuhkoputkentulehdukseen.

Vanhanen kertoo myös äänensä olleen poissa hieman pidempään flunssan vuoksi ja saaneensa tulehdukseensa antibioottikuurin.

Tilanne säikäytti hieman, sillä vastaavaa, yhtä nopeasti edennyttä huimausta hän ei ole aiemmin kokenut.

– Keskustelin tilaisuudessa ihmisten kanssa ensin seisaallani ja vähitellen olo rupesi heikentymään. Sitten ajattelin, että on parasta istua. Jatkoin juttelua ja kahvittelin. Olo heikentyi ja heikentyi. Onneksi läsnä oli hoitokoulutuksen saaneita. Joku heistä soitti ambulanssin, itse en sitä pyytänyt. Kiitos heille siitä, Vanhanen kertaa vaalitilaisuuden tapahtumia.

Hänen mukaansa pahin vaihe meni verraten nopeasti ohitse.

”Tämä oli Matin päivä”

Vaalikampanjointiin Vanhanen ei usko tilanteen vaikuttavan, sillä varsinainen kampanjointi alkaa maaliskuun puolivälissä.

Siihen, miksi Espoon tilaisuus järjestettiin jo tässä vaiheessa, on Vanhasen mukaan hyvä syy.

– Tämä oli Matin päivä, joten siksi se pidettiin näin aikaisin.

Seuraavat sovitut esiintymiset Vanhasella tosin olisivat jo huomenna maanantaina Kouvolassa pidettävässä talousseminaarissa ja torstaina Hyvinkäällä järjestettävässä sivistyskeskustelussa.

– Ilta näyttää, mitkä ohjeet ja suositukset saan lääkäriltä. Toivottavasti pääsen edes sivistyskeskusteluun mukaan.

Vanhasen sairauskohtauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Uusimmat

Fingerpori

comic