Uutiset

Amerikkalainen Fox tarttui Putinin asepuheisiin Helsingissä – CNN ja NYT eivät ole ainakaan vielä uutisoineet Venäjän reagoimisesta

"Putinin mukaan Venäjä reagoi vastaavasti Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen", otsikoi uutistoimisto Fox uutisensa Helsingistä.

Amerikkalainen Fox-uutiskanava tarttui Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingissä esittämään puheeseen siitä, että Venäjä aikoo reagoida Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen.

– Putinin mukaan Venäjä reagoi vastaavasti Yhdysvaltojen ohjuskokeen jälkeen, otsikoi uutistoimisto Fox uutisensa.

– Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että Yhdysvaltojen uuden ohjuksen kokeilu – joka oli kielletty nykyisen vanhentuneen asesopimuksen nojalla – herättää uusia uhkia Venäjälle ja vaatii vastausta, Fox kirjoittaa.

Foxin mukaan Pentagon ilmoitti maanantaina, että armeija suoritti testin Navy Tomahawk -risteilyohjuksen maaperäisestä versiosta. Testi osui tarkasti kohteeseen yli 310 mailin päässä.

– Venäjälle testi tarkoittaa uusien uhkien syntymistä, ja niihin reagoidaan vastaavasti. Putin kommentoi asiaa keskusteltuaan Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa, Fox kirjoittaa.

Esimerkiksi amerikkalainen uutiskanava CNN ei torstaiaamuna Suomen aikaa uutisoi lainkaan Putinin ja Niinistön tapaamista. Myöskään sanomalehti The New York Times ei ole uutisoinut ainakaan toistaiseksi Putinin Suomessa esittämiä kommentteja.

Putin vastasi Niinistön kanssa keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa kysymykseen, jossa viitattiin amerikkalaisten tällä viikolla laukaisemaan keskipitkän matkan ohjukseen.

Yhdysvallat on taannoin ilmoittautunut vetäytyvänsä Venäjän kanssa solmitusta keskipitkän matkan sopimuksesta eli INF-sopimuksesta sen jälkeen, kun amerikkalaiset syyttivät Venäjän rikkovan sopimusta. Venäjä on BBC:n mukaan kiistänyt tämän.

Amerikkalaiseen ohjuslaukaisuun liittyen Putin sanoi olevansa pettynyt siihen, ”mitä olemme nähneet”. Putinin mukaan amerikkalaisten ohjuskoe on INF-normien vastainen.

– Se on uhka turvallisuudelle koko maailmassa, sanoi Putin ja jatkoi hetkeä myöhemmin:

–  Täällä Helsingissä voin sanoa, että Venäjä ei tule sijoittamaan keskisuuren matkan ohjuksia ennen kuin olemme havainneet, että jossain maailmassa on ilmestynyt vastaavat amerikkalaiset järjestelmät.

Uusimmat

Fingerpori

comic