Uutiset

Amerikkalaislehden testissä ehdotetaan muuttoa Suomeen, jos Donald Trump nousee presidentiksi

Viimeviikkoisen esivaalien supertiistain jälkeen Yhdysvalloissa on kohistu netti-ilmiöstä, jonka mukaan osa amerikkalaisista suunnittelisi Kanadaan muuttoa, mikäli republikaanien presidenttiehdokkaasta Donald Trumpista tulisi presidentti.

Supertiistain jälkeen useat mediatalot uutisoivat, kuinka hakukonejätti

Googlen

mukaan ”How to move to Canada”-sanoilla tehtyjen hakujen määrä moninkertaistui entiseen verrattuna monissa niissä osavaltioissa, joissa ökyliikemies Trump sai suurimman äänisaaliin oman puolueensa riveissä.

Nyt amerikkalaisille on annettu myös muitakin vaihtoehtoja, minne muuttaa, jos Trump valitaan presidentiksi ensi joulukuussa.

Yllättävää tai ei, myös Suomi on niiden maiden joukossa, minne amerikkalaisia kehotetaan muuttamaan, mikäli Trumpin käytös ja aatteet eivät miellytä.

The Washington Post julkaisi aiheesta leikkimielisen visan, jossa Kanadan lisäksi amerikkalaisille annetaan kuusi muuta vaihtoehtoista maata, minne kannattaisi muuttaa.

Seitsemästä vaihtoehdosta voi valita kerrallaan vain yhden, ja uusi kotimaa saattaa olla selvillä.

Kanadan saa vaihtoehdoksi, jos on sitä mieltä, että pitäisi käyttäytyä poliittisesti korrektisti sen sijaan, että loukkaisi toisia.

Suomen saa puolestaan vaihtoehdoksi, jos kannattaa lehdistön vapautta.

Muita visassa suositeltuja amerikkalaisten ”uusia kotimaita” ovat Bhutan, Islanti, Costa Rica, Malta ja Uruguay.

Supertiistaina puolueet äänestivät presidenttiehdokkaistaan yhdessätoista osavaltiossa.

Trump sai voiton seitsemässä osavaltiossa: Alabamassa, Arkansassa, Georgiassa, Massachusettsissa, Tennesseessä, Vermontissa ja Virginiassa. Niin ikään demokraattien presidenttiehdokkaana kärjessä oleva Hillary Clinton sai voiton seitsemässä osavaltiossa.

Lauantaina esivaalikierros jatkui republikaanien osalta viidessä ja demokraattien osalta kolmessa osavaltiossa. Trump nousi tällöin voittoon myös Kentuckyssa ja Louisianassa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti