Uutiset

Amerikkalaissenaattori kertoi joutuneensa raiskatuksi palvellessaan ilmavoimissa

Martha McSally ei raportoinut raiskauksesta, koska hän ei luottanut järjestelmään.
Senaattiin ehdolla ollut Martha McSally valmistautui tv-väittelyyn Phoenixissa lokakuussa 2018. Kuvaaja: RICK D'ELIA
Senaattiin ehdolla ollut Martha McSally valmistautui tv-väittelyyn Phoenixissa lokakuussa 2018. Kuvaaja: RICK D'ELIA

Yhdysvaltalainen senaattori Martha McSally kertoo joutuneensa raiskatuksi ollessaan palvelemassa ilmavoimissa, kirjoittaa Guardian-lehti. McSally oli ensimmäinen amerikkalainen nainen, joka lensi taistelutehtävissä.

Hän kertoi kokemuksistaan senaatin kuulemistilaisuudessa keskiviikkona. Aiheena oli asevoimien yritykset estää seksuaaliset hyökkäykset ja parantaa reagointia niihin, kun niitä tapahtuu.

Arizonalainen McSally oli ilmavoimien palveluksessa 26 vuotta. Hän kertoi, että hän ei raportoinut raiskauksesta koska hän ei luottanut järjestelmään. Hän kertoi olleensa myös häpeissään ja sekaisin. McSally ei nimennyt upseeria, jonka hän kertoi raiskanneen hänet.

– Olin hiljaa monta vuotta, mutta myöhemmin urallani kun asevoimat joutui skandaaleihin ja reagoi niihin huonosti, tunsin tarvetta kertoa ihmisille että myös minä olin selviytyjä, hän kertoi.

Hän kertoi tunteneensa, että hänet aivan kuin raiskattiin uudelleen, kun järjestelmä ei suostunut käsittelemään hänen tapaustaan.

Jo toinen senaattori, joka kertoi raiskauksesta

Vain vähän aikaa sitten myös republikaanisenaattori Joni Ernst Iowasta kertoi omasta kokemuksestaan raiskauksen uhrina. Vuonna 2017 ilmoitukset seksuaalisesta ahdistelusta asevoimissa nousivat liki 10 prosenttiyksikköä. Samana vuonna puolustusministeriötä ravisteli skandaali, kun verkossa oli välitetty alastonkuvia.

McSally kertoi inhoavansa sitä, että asevoimat ja sen komentajat eivät käsittele seksuaalisia väärinkäytöksiä. Hänen mukaansa suuren yleisön tulee vaatia korkean tason upseereilta vastuullisuutta.

Ilmavoimien tiedottaja kapteeni Carrie Volpe sanoi lausunnossaan ilmavoimien olevan syvästi pahoillaan siitä, mitä senaattori McSally on kokenut. Ilmavoimat aikoo hänen mukaansa päättäväisesti eliminoida riveistään seksuaalisen häirinnän ja luottamuksen rikkomisen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti