Uutiset

Ammattikorkeakouluille ulkopuolista hankerahoitusta neljäsosa edellisvuotta enemmän

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta on kasvanut vuoteen 2016 verrattuna. TKI-toiminta, johon kuuluvat hankkeet yritysten ja yhdistysten kanssa, soveltava tutkimus sekä tuotekehitys, saivat vuonna 2017 25 % enemmän ulkopuolista rahoitusta kuin sitä edeltävänä vuonna. Lisäksi hankkeisiin osallistuneiden kumppaneiden määrä kasvoi puolella.

Ulkopuolista rahoitusta ammattikorkeakouluille myönnettiin vuonna 2017 95 miljoonaa euroa. Yhteensä kehittämis- ja tutkimushankkeille rahoitusta oli ammattikorkeakouluilla käytössä 166 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulut saivat rahoitusta 13 000:lta eri kumppanilta, joista 7000 oli yrityksiä.

Vajaa puolet kaikesta ulkopuolisesta rahoituksesta tuli ammattikorkeakouluille EU:n rakennerahastosta. Ammattikorkeakoulut saivat rahoitusta myös perustutkimukseen keskittyviltä EU:n Horisontti 2020 -hankkeelta ja Suomen Akatemialta.

Vuonna 2017 ammattikorkeakouluissa rahoitettiin yhteensä 2250 eri hanketta. Rahoista yli puolet käytettiin kehittämistoimintaan, nelisenkymmentä prosenttia soveltavaan tutkimukseen ja kolme prosenttia perustutkimukseen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic