Uutiset

Ammattikorkeakouluille ulkopuolista hankerahoitusta neljäsosa edellisvuotta enemmän

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta on kasvanut vuoteen 2016 verrattuna. TKI-toiminta, johon kuuluvat hankkeet yritysten ja yhdistysten kanssa, soveltava tutkimus sekä tuotekehitys, saivat vuonna 2017 25 % enemmän ulkopuolista rahoitusta kuin sitä edeltävänä vuonna. Lisäksi hankkeisiin osallistuneiden kumppaneiden määrä kasvoi puolella.

Ulkopuolista rahoitusta ammattikorkeakouluille myönnettiin vuonna 2017 95 miljoonaa euroa. Yhteensä kehittämis- ja tutkimushankkeille rahoitusta oli ammattikorkeakouluilla käytössä 166 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulut saivat rahoitusta 13 000:lta eri kumppanilta, joista 7000 oli yrityksiä.

Vajaa puolet kaikesta ulkopuolisesta rahoituksesta tuli ammattikorkeakouluille EU:n rakennerahastosta. Ammattikorkeakoulut saivat rahoitusta myös perustutkimukseen keskittyviltä EU:n Horisontti 2020 -hankkeelta ja Suomen Akatemialta.

Vuonna 2017 ammattikorkeakouluissa rahoitettiin yhteensä 2250 eri hanketta. Rahoista yli puolet käytettiin kehittämistoimintaan, nelisenkymmentä prosenttia soveltavaan tutkimukseen ja kolme prosenttia perustutkimukseen.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic