Uutiset

Ammattiliitot alkavat sijoittaa vuokra-asuntorahastoon - VVO:n osingot käyttöön

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, JHL, Palvelualojen ammattiliitto, PAM, ammattiliitto Pro ja Tehy alkavat sijoittaa vuokra-asuntoihin. Liitot ovat keskeisinä sijoittajina asuntorahastossa, jonka perustaa varainhoitoon ja rahoitukseen erikoistunut finanssitalo Taaleri Oyj.

Rahaston tavoitteena on tulevina vuosina rakennuttaa tuhansia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja suomalaisiin kasvukeskuksiin, kuten pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Tampereelle, Seinäjoelle ja Ouluun.

– Tällaiselle rahastolle on laaja yhteiskunnallinen tarve. Asuntojen hinnat ja vuokrat nousevat tarjonnan puutteen vuoksi. Vastaamme yhdessä ammattiliittojen kanssa näihin asumisen ongelmiin tuomalla aidosti kohtuuhintaisia uusia vuokra-asuntoja, joita vuokramarkkinoilla eniten kaivataan, Taalerin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja

Jouni Alho

sanoo.

Ammattiliitot sijoittavat rahastoon VVO:lta äskettäin saamiaan, paljon kohua aiheuttaneita ylimääräisiä osinkoja. Liitot saivat miljoonapotin, kun VVO myi 8000 Ara-asuntoa.

Tehyn puheenjohtajan

Rauno Vesivalon

mukaan Tehylle sopii hyvin olla mukana uudessa rahastossa, koska Suomessa puuttuu kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Pitkän aikavälin tavoite on kerätä rahastoon noin 50 miljoonan euron pääoma. Yhdessä lainarahoituksen kanssa asuntojen määrä voisi nousta 3000:een. Rahaston vuotuinen tuottotavoite sijoittajalle on noin 3,5 – 4, 25 prosenttia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic