Uutiset

Ampumavälikohtaus Helsingissä – Laukaukset kuullut silminnäkijä: "Pelotti kovasti, mutta poliisit tulivat paikalle tosi nopeasti"

Helsingin keskustassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa on loukkaantunut kaksi henkilöä. Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön.
Helsingin keskustassa sattuneessa ampumavälikohtauksessa on loukkaantunut kaksi henkilöä. Kuva: Jussi Orell
Helsingin keskustassa sattuneessa ampumavälikohtauksessa on loukkaantunut kaksi henkilöä. Kuva: Jussi Orell

Kaksi henkilöä on loukkaantunut Helsingin keskustassa Hietalahdenkadulla sattuneessa ampumavälikohtauksessa, tiedottaa Helsingin poliisi Twitter-tilillään.

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, jonka osallisuutta tapahtumaan selvitetään.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan ampumavälikohtauksessa loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa. Heidät on toimitettu tapahtumapaikalta jatkohoitoon, kertoo komisario Tuomo Tuohimaa Helsingin poliisilaitokselta.

Ampumavälikohtaus sattui noin kello neljän aikaan. Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä.

Tilanne Helsingin keskustassa on välikohtauksesta huolimatta rauhallinen.

Liikkeenharjoittaja kuuli kolme laukausta

Kampissa Helsingin keskustassa tiistaina iltapäivällä ammutut laukaukset kuullut liikkeenharjoittaja kuvailee tilannetta pelottavaksi.

– Olin takahuoneessa, kun kuulin kolme laukausta.

Liikkeenharjoittaja ei nähnyt ampumista, mutta näki epäillyn ampujan poistumisen. Liikkeenharjoittaja kertoo tämän olleen mies.

– Hän potkaisi lähtiessään auton takaoveen.

Liikkeenharjoittaja sanoo ensin luulleensa laukauksia leikkiaseella ammutuiksi, mutta tajunneensa todellisen tilanteen pian.

– Poliisi tulivat paikalle onneksi todella nopeasti. Toivoimme, että ambulanssi olisi tullut ensin mutta poliisit saapuivat nopeammin.

Ensihoitaja auttoi maassa maannutta

Paikalla oli silminnäkijähavaintojen mukaan useita poliisin ajoneuvoja ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

STT:n mukaan ensihoitaja auttoi maassa maannut ihmistä ja toinen ihminen piteli kylkeään.

Toisen silminnäkijähavainnon mukaan useita poliisiautoja ajoi hälytysajossa Mechelininkatua keskustasta pohjoisen suuntaan. Hälytysajossa oli mukana poliisin uusia panssaroituja ajoneuvoja.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan poliisi on eristänyt alueen kahden korttelin matkalta Hietalahdenkadun ja Ruoholahdenrannan välistä.

Juttua päivitetty kello 17.45. Juttuun on lisätty loukkaantuneiden määrä ja silminnäkijän kommentit.

Juttua päivitetty kello 18.00. Juttuun on lisätty tieto, että poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni ja komisarion kommentti.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti