Uutiset

Anna-Maja Henriksson: En sulje pois Rkp:n puheenjohtajuutta

Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vaasan vaalipiirin kansanedustaja Anna-Maja Henriksson ei sulje pois ehdokkuuttaan puolueen puheenjohtajaksi. Rkp:n nykyinen puheenjohtaja Carl Haglund kertoi tänään Helsingin Sanomien ja Hufvudstadsbladetin haastatteluissa, että hän ei enää aio ryhtyä ehdolle puheenjohtajaksi Rkp:n puoluepäivillä kesäkuussa. Uusi puheenjohtaja valitaan 12. kesäkuuta Turussa.

– Tilanne on tuore ja uusi. Nyt pitää rauhoittua ja saada ajatella, mitä tämä tarkoittaa. Mitään en sulje pois. Aion olla aktiivinen politiikassa, se valinta on jo tehty, Henriksson sanoo.

Henriksson itse kuuli Haglundin päätöksestä torstai-iltana, kun puheenjohtaja soitti puolueen keskeisille henkilöille. Henriksson sai heti perjantaiaamuna useita yhteydenottoja puolueen jäseniltä, kun Haglundin päätös tuli laajasti julki.

– Puhelin soi koko ajan. En ehdi vastata kaikkiin puheluihin, hän kertoo.

Henriksson oli Carl Haglundin vastaehdokas puolueen puheenjohtajaksi neljä vuotta sitten, mutta hävisi Haglundille. Henriksson kehuu Haglundin olleen erinomainen puheenjohtaja, joka on vienyt Rkp:tä eteenpäin. Henrikssonin mukaan on valitettavaa, että Haglund jättää pestin.

Henriksson sanoo tietävänsä, että jos hän lähtee puheenjohtajakisaan, niin se on tehtävä koko sydämellä. Puheenjohtaja työtä on tehtävä monta vuotta.

Haglund perusteli puheenjohtajuuden jättämistä pettymisellä politiikkaan ja perhesyillä. Hän ei enää halua ministerin tehtäviin, vaan aikoo viettää aikaa enemmän kahden pienen lapsensa kanssa.

Henriksson sanoo ymmärtävänsä Haglundin perustelut .

– Niitä pitää kunnioittaa, hän toteaa.

Haglund kertoi turhautuneensa erityisesti hallitustyöskentelyyn viimeisen ministerivuotensa aikana, jolloin hän oli Alexander Stubbin (kok.) hallituksen puolustusministeri.

Henriksson oli saman hallituksen oikeusministeri. Myös hän myöntää, että erityisesti kolme viimiestä kuukautta ministerinä olivat raskaat. Henrikssonin mukaan mihinkään ei enää voinut luottaa, mitä hallituksen sisällä oli sovittu.

– Toista sellaista jaksoa hallituksessa en haluaisi kokea, Henriksson sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti