Uutiset

Antti Rinnettä kuullaan tänään Kittilä-käräjillä – kuulusteluissa hän kommentoi potkuja käsitellyttä hotellitapaamista: "Tiedän, etten ollut humalassa"

Rinnettä kuullaan maanantaina Kittilän kuntajohtajia koskevassa oikeudenkäynnissä.
Sdp:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä kuullaan oikeudessa todistajana liittyen Kittilän kuntapäättäjien oikeudenkäyntiin maanantaina.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on kiistänyt poliisikuulusteluissa olleensa humalassa, kun Levin maailmancupin yhteydessä hänen hotellihuoneessaan keskusteltiin Jouni Palosaaren potkuista.

Hän toisti saman myös kuulemisessaan maanantaina käräjäoikeudessa.

Rinteen kuulustelupöytäkirjat tulivat julkisiksi maanantaina kun häntä kuultiin Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamiseen liittyvässä oikeudenkäynnissä maanantaina Rovaniemellä.

Rinnettä kuultiin uudestaan syyskuussa sen jälkeen kun hän oli aiemmin Kittilä-jupakan esitutkinnassa kertonut Palosaaren potkuihin johtaneista tapahtumista. Jouni Palosaari on Levin hissiyhtiön Levi Ski Resortin toimitusjohtaja.

Rinne oli tapahtuma-aikana Ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Rinne: luottamus meni hankinnan valmisteluissa
Rinne on poliisikuulusteluissa kertonut, että hän oli menettänyt luottamuksensa Palosaareen hissihankintaan liittyvän valmistelun vuoksi.

Kun keskusrikospoliisi kysyi Rinteeltä, oliko hänen hotellihuoneessaan Levin maailmancupin yhteydessä 17.11.2013 järjestetyssä tapaamisessa joku alkoholin vaikutuksen alaisena tai humalassa, Rinne vastasi seuraavasti.

– Itse tiedän, etten ollut humalassa enkä havainnut kenenkään muunkaan olleen. Tällaista ei kukaan väittänyt tuolloin ja tämän väitteen olen myöhemmin lukenut mediasta, kertoi Rinne krp:n kuulustelijalle syyskuussa tänä vuonna.

Hotellitapaamisen tarkoituksena oli keskustella, miten Rinteen luottamuksen menettäneen Jouni Palosaaren irtisanomisesta kerrotaan julkisuuteen.

Päivitetty 19.11. kl 11.20: Lisätty tieto, että Rinne toisti saman käräjätodistelussaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic