Uutiset

Antti Rinteen mukaan Sdp:n presidenttiehdokas löytyy kivuttomasti — uusi prosessi käynnistyy

Eero Heinäluoman kieltäytyminen presidenttiehdokkuudesta pakottaa Sdp:n aloittamaan uuden prosessin ehdokkaan hankkimiseksi. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Lännen Medialle, että puoluejohto kokoustaa ehdokastilanteen takia tällä viikolla.

-Pidämme tällä viikolla puoluejohdon kesken palaverin, jossa hahmotellaan prosessi presidenttiehdokkaan nimeämiseksi. Tähän asti on annettu tilaa ja mietintäaikaa heille, jotka olivat kentän toiveissa eli Eero Heinäluomalle ja Jutta Urpilaiselle, Rinne kertoo.

Ehdokkaan nimi ei ole Rinteen mukaan tällä viikolla selvillä, mutta prosessi hänen löytämisekseen pitäisi pian aloittaa.

-Hyviä nimiä on vielä paljon käymättä läpi. Kyllä se ehdokas sieltä kivuttomasti tulee, Rinne pohtii.

Puheenjohtaja ei tässä vaiheessa sano sitä, onko hänellä tässä vaiheessa suosikkia ehdokkaaksi.

-En kommentoi, hän vastaa.

Heinäluoman maanantaina aamulla lähettämän tiedotteen mukaan Sdp:n sukset presidenttiasiassa sojottavat nyt moniin eri suuntiin. Hän edellyttää, että puoluejohto ottaa vastuuta ehdokaspohdinnasta ja näyttää suuntaa.

-Rivit on tiivistettävä puheenjohtaja Rinteen johdolla valitun ehdokkaan taakse. Omaa ehdokasta tunnutaan toivottavan. Joukkojahan tunnetusti johdetaan edestä ja sille työlle meidän muiden on hyvä antaa tukemme, Heinäluoma vaatii.

Heinäluoman mukaan Sdp:ssä riittää paljon hyviä vaihtoehtoja ehdokkaiksi, mutta yksittäisiä nimiä ei hänen tiedotteessaan nimetä.

Sosiaalidemokraattisen Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Mikko Majander pitää Sdp:n ehdokastilannetta nyt vaikeana.

-Kyllä tämä tilanne varmaan puoluejohtoa ja kenttää hieman ahdistaa. Oma ehdokas halutaan. Ykköspuolueen asemasta taistelevan pääoppositiopuolueen pitäisi lähteä voittamaan vaaleja. Nyt tilanne on vaikea, kun kyse on ollut siitä, kuka uhrautuu ehdokkaaksi, Majander miettii.

Majander toivoo, että Sdp löytäisi naisehdokkaan.

-Presidenttiehdokkuus olisi hieno paikka naisehdokkaalle. Nimiä on kyllä vaikka kuinka paljon, hän sanoo.

Yksittäisiä nimiehdotuksia ei tosin Majanderkaan tässä vaiheessa sano ääneen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic