Uutiset

Ariana Grande on kantaaottava teini-idoli – Manchesterin isku sai tähden tolaltaan

Poptähti Ariana Granden kerrotaan olevan syvästi järkyttynyt Manchesterin pommi-iskusta. Tähti on keskeyttänyt Euroopan kiertueensa. Hän tviittasi pian tapahtumien jälkeen olevansa rikki ja sydämensä pohjasta niin niin pahoillaan.

Yhdysvaltalainen Grande on noussut tuoreimman Dangerous Woman -levynsä myötä maailman luokan tähdeksi. Kypsän kolmannen levyn myötä hän on profiloitunut myös feministinä ja tasa-arvon puolesta puhujana. Hän on nuorten naisten roolimalli ympäri maailmaa.

Nyt sosiaalisessa mediassa kiertää kuva, jossa Granden levyn kansikuvasta tutut pupun korvat on liitetty Manchesterin uhrien muistolle osoitettuun tukinauhaan.

Grande nimettiin viime vuonna Times-lehdessä jopa sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle. Samalle listalle on nimetty myös toinen populaarikulttuurin feministi Amy Schumer, jolla on valitettavasti myös hyvin samankaltainen kokemus järjettömästä väkivallasta. Asemies iski Amy Schumerin elokuvan Ihan yössä -näytökseen Yhdysvalloissa vuonna 2015 ja tappoi kaksi nuorta naista. Schumer on kampanjoinut sen jälkeen näkyvästi maan aselakeja vastaan.

Manchesterissa Granden konserttiin tehty isku tuo mieleen myös Pariisissa marraskuussa 2015 tehdyn iskun amerikkalaisen Eagles of Death Metal -yhtyeen keikalle. Terrori-iskussa kuoli peräti 89 ihmistä.

Ura alkoi näyttelijänä

Ariana Grande nousi julkisuuteen alun perin näyttelijänä Broadwaylla ja sen jälkeen tv-sarjassa Victorious ja sen spin-off-sarjassa Sam & Cat. Kumpaakaan ei ole nähty Suomessa.

Levy-yhtiö bongasi nuoren lahjakkuuden alun perin Victoriousin soundtrackilta. Hän on julkaissut nyt kolme omaa albumia, joista tuorein on viime vuonna julkaista Dangerous Woman. Mariah Careyn kruununperilliseksikin nimetty Grande on tällä hetkellä Spotifyssa maailman 32. kuunnelluin artisti. Kuuntelukertoja artistilla on kaikkiaan satoja miljoonia, kuukauden aikanakin 21 miljoonaa kuulijaa.

Nuoren naisen ääni on tuttu myös uuden Beauty and the beast -elokuvan tunnuskappaleesta, jonka hän laulaa yhdessä John Legendin kanssa.

Grande on Telegraphin mukaan Instagramissa maailman neljänneksi seuratuin ihminen.

23-vuotias Ariana Grande (oikealta nimeltään Ariana Grande-Butera) syntyi 26. kesäkuuta vuonna 1993 Floridan Boca Ratossa Yhdysvalloissa. Hänen juurensa juontavat molempien vanhempien kautta Italiaan.

 

Asiasanat

Fingerpori

comic